Takım tezgahı ve pres imalatı yapan Dirinler, 1952 yılından bu yana çalışmalarına devam ediyor. Raylı sistem alanında Drinns markasıyla çifte devrime imza atan Dirinler, 30 gün süren işlemi 10 dakikaya indirdi ve Yeraltı Torna Tezgahı’ndan sonra bu kez bir tren vagonunu 24 saat gibi kısa sürede yapmaya başladı. Dirinler, bu kısa süre içerisinde 65 metrelik dev freze üretti.  Konuyla ilgili açıklama yapan Dirinler Sanayi Makinaları Yönetim Kurulu Üyesi ve Dirinler GMBH Genel Müdürü Nihan Dirin, “Türkiye ve dünyada raylı sistemlerde metro ve tramvayların tekerleklerinin tornalanması işleminin en önemli bakım hizmetidir. Eski sistemlerde tek bir vagonun tekerleklerin sökülüp bakımının yapılması en az 1 ay sürerken biz Drinns markası olarak ürettiğimiz Yeraltı Torna Tezgahı ile bir vagonun işlemini 10 dakikada tamamlıyoruz” dedi. Dirin, yarım saat içinde ise kontrolleri yapılarak raylı sistem içinde o vagonun yine devreye alınabildiğiniz belirtti. 

TÜM SEKTÖRLERE HİTAP EDİYOR 

Yeraltı Torna Tezgahı konusuyla ilgili detaylı bilgiler veren Dirin, sektörde büyük bir ses getirdiğine dikkat çekerek vagonun sadece tekerlekleri üzerine yoğunlaşmadıklarını ve Türkiye’nin vagon üretimi alanında dışa bağımlılığının ortadan kaldırılması için yeni çalışmalar içerisinde yer aldıklarını söyledi. Dirin konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Vagon üretiminde ülkemizin elini güçlendirmek için çıktığımız bu yolda yine milli ve yerli bir devrime imza attık. Freze Tezgahı ile artık bir vagon 24 saat içinde üretilebiliyor. Türkiye'nin bu tezgahları yurtdışından ithal ettiğini, ancak yerli üretimde bunun sona erdi.” dedi. 

HEDEF AKILLI MAKİNALAR

Ar-Ge çalışmalarının ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Dirin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ar-Ge Merkezi’miz sayesinde hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyoruz. Endüstri 4.0 alanındaki yatırımlara 2018 yılında başladık. Amacımız; herhangi bir arıza yapmasına izin vermeyen makinalar üretmek. Bu çalışmalarımızın meyvesini DrinnSmart 4.0 ile elde ettik. Arızasını önceden söyleyen bir sistem. Biz bu sistemi geliştirmeyi ve Türkiye’yi de bu ürünle en üst seviyeye taşımaya kararlıyız.” dedi.