İZMİR (AA) - Alanında Türkiye'nin tek, dünyanın ise en büyük 3'üncü fuarı olarak nitelendirilen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail, 10 Nisan' tarihinde İzmir'de ziyaretçileriyle buluşacak.

Fuarı organize eden ITE Grup'un Satış ve Pazarlama Direktörü Semi Benbanaste, fuarın 200 katılımcı ile yaklaşık 12 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını açıkladı.

10-12 Nisan'da Fuarİzmir'de gerçekleştirilece olan fuar için Benbanaste, Türkiye'nin tek, dünyanın ise  3. demir yolu ve hafif raylı sistemleri fuarı olduğunu ve fuarla eş zamanlı olarak düzenlenecek olan geniş kapsamlı konferans ve seminer programında ziyaretçiler ile katılımcıların demir yolu taşımacılığına yönelik  en son gelişmer ile yenilik ve teknolojileri görerek,  sektörde yaşanılan zorluklar ile bunlara yönelik olası çözümler hakkında bilgi alınacağını söyledi.

BU YILIN TERCİHİ İZMİR OLDU

2017 yılına değin fuarın İstanbul'da düzenlendiğini, bu yıl ise İzmir'i tercih ettiklerini belirten Benbanaste, 2023 yılına kadar demir yolu ağının genişletilmesiamacıyla düşünülen 43 milyar dolarlık yatırımın önemli bir kısmının Ege Bölgesi'ne ayrıldığını vurguladı.

Fuarda Aselsan, Siemens, TCDD gibi sektörün önde gelen kuruluşlarının da yer alacağını bildiren Benbanaste, Katar, Almanya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hollanda, İspanya ve İtalya'dan da katılım beklendiğini vurguladı.  Benbanaste son olarak, Geçen sene gerçekleştirilen fuarda 25 ülkeden 200 firma ve 11 bin 949 ziyaretçiyi ağırladıklarını hatırlattı.