Toplu taşıma sistemleri kullanımının giderek arttığı günümüz dünyasında, NTN-SNR da yerel ve uluslararası ulaşım sistemlerini destekleyecek yeni ve geliştirilmiş ürünler sunmak için çalışıyor. NTN-SNR, demir yolu pazarındaki gelişimini büyük demir yolu programlarının oluşumunda yer alarak devam ettiriyor: Türkiye ve Suudi Arabistan'daki yeni yüksek hızlı trenler, Almanya,  İspanya ve Fransa'daki yeni bölgesel trenlerin yanı sıra şehir içi raylı sistemler: Moskova, Londra ve Toronto’daki metro ve tramvaylar buna örnek olarak gösterilebilir. NTN-SNR'yi demir yolu rulmanlarında önemli bir isim haline getirmiş durumda. Özellikle Siemens, Bombardier, Alstom ve Talgo gibi büyük üreticilerin ve aynı zamanda en önemli Avrupalı operatörlerin çeşitli gereksinimlerini karşılayabilme yeteneği ile dikkat çekiyor. Bu sayede de gelecekteki programlara yönelik optimize edilmiş çözümlerin geliştirilmesinde onlara destek oluyor. 
NTN-SNR'nin demir yolu endüstrisine yönelik ürün grubunun temelini şanzıman uygulamaları için geliştirilen konik makaralı rulmanlar oluşturuyor. Bu rulmanlar hem eksenel hem de radyal yükleri destekleyebilecek ve aynı zamanda küçük ve büyük dişliler tarafından üretilen aşırı vibrasyona dayanacak şekilde tasarlanıyor. Kullanılan dış yüzeyi sertleştirilmiş çelik de daha uzun rulman ömrü sunarak NTN-SNR'nin en kaliteli rulmanları sunmasına katkıda bulunmakta.

Firmanın geniş kapsamlı ürün yelpazesinde özellikle cer motorları için özel olarak tasarlanmış yalıtımlı rulmanlar da yer alıyor. Bu seramik veya reçine kaplı rulmanlar, vagon motorlarındaki elektrik akımlarının neden olduğu hasarı önlemekte çok başarılı. NTN-SNR, çok çeşitli çaplarda yalıtımlı rulmanlar sunmakta.
NTN-SNR, verimli rulmanlar geliştirmek için grubun Japonya'da ve Annecy’de  bulunan iki Ar-Ge merkezi arasında oluşan sinerjinin avantajlarından yararlanıyor. Yüksek hız rulmanlarında elde edilen deneyim ile malzeme, keçeler, yüzey işlemleri ve kafesler üzerinde yapılan araştırmalar, özellikle ciddi sızdırmazlık problemlerinin çözülmesini gerektiren Suudi Arabistan pazarı için tasarlanan ürünlerde en zorlu ihtiyaçlara dahi cevap vermeyi mümkün kılmakta. NTN-SNR'ın Ar-Ge departmanı ayrıca, demir yolu pazarına uyarlanmış hız ve sıcaklık sensörleri de geliştirmeye devam ediyor.
NTN-SNR'nin deneyimi, özellikle Shinkansen ve TGV ile, yüksek hızlarda en yüksek güvenilirlik ve güvenlik gereksinimlerini karşılama başarısını gösterdi. Firma ayrıca IRIS sertifikasına da sahip. NTN-SNR ayrıca bir iş ortağı ile birlikte, tren geçtiğinde ray üzerinde yağlama sağlayan yenilikçi bir tekerlek-ray temas yağlama sistemi sunmakta.

ULTRA MODERN BİR ÜRETİM MERKEZİ

NTN-SNR, Fransa’da bulunan üretim tesisinin önemli bir kısmını demir yolu rulmanlarına tahsis etti. 1500 metrekarelik bu tesis, NTN-SNR'nin bu pazardaki büyüme beklentilerini karşılamak üzere 2011 yılının sonunda hizmete girdi. Söz konusu üretim merkezi en iyi üretim araçları, tahribatsız test ve otomatik montaj ekipmanları ile donatılmış olup, en iyi ekonomik performansla üretim yapmak üzere tasarlandı. Tüm sürecin IRIS sertifikalı olması da dikkat çekiyor. Fransa’daki merkezi ve İtalya'daki ICSA fabrikası ile NTN-SNR, bu pazarın geliştirilmesine yönelik taahhüdünü yerine getirme kapasitesine sahip olduğunu kanıtlamış durumda.
 

DEMİR YOLU ENDÜSTRİSİNE YÖNELİK ÜRÜN YELPAZESİ 

  • Aks rulmanları

NTN-SNR, aks rulmanları için, sahip olduğu engin deneyime dayanarak bir kartuş rulman serisi - tbu ve yüksek performanslı silindirik veya oynak makaralı rulmanlar geliştirmiştir. Tüm aks rulmanları Avrupa demir yolu standartlarına uygundur ve en iyi güvenilirlik ve güvenlik teminatını sağlar. Bunlar çeşitli uygulamalarda standarttır.

  • Şanzıman rulmanları

Şanzıman rulmanları ile ilgili olarak, NTN-SNR, komple konik makaralı rulman, silindirik makaralı rulman veya 4 nokta  eğik bilyalı rulman serileri sunmakta ve örneğin ETR1000 (İtalya), REGIOLIS veya TGV (Fransa) için özel olarak üretim yapmaktadır.

  • Cer motoru rulmanları

Cer motoru rulmanları, elektriksel yalıtım problemine çözüm sunmalıdır. NTN-SNR, cer motorları için özel olarak üretilen, en iyi elektrik yalıtımını sağlayan seramik veya polimer kaplamaları ile güvenilirlik ve uzun ömürlülüğü garanti eden Mégaohm ™ serisini  önermektedir.