Hassasiyet ve hızı bir araya getiren Fanuc, yeni nesil ROBOCUT tel erezyon makinası ile hiçbir ek maliyet oluşturmadan önceki ROBOCUT serilerine göre delik konumlama süresini yüzde 30’a kadar azaltıyor. 

ROBOCUT α-CiB serisi, pazara sunulan 800 mm tablalı ve Z ekseninde 500 mm hareket seçeneği sunan modeliyle birlikte üç farklı boyuttaki modellerden oluşuyor.

ÖLÇME SÜRESİNDEN TASARRUF SAĞLIYOR

Tel erozyon kesimi gerektiren bütün sektörlerde kullanıma uygun olan ürün; otomotiv, medikal, havacılık, elektrik, kuyumculuk gibi sektörlerde kalıp ve parça işlemede kullanılıyor.

Arızalar arasında çok daha uzun süreler, esneklik, düşük bakım gereksinimi ve uzun ömürlülük sağlayan, 1250 × 975 × 500 mm’ye kadar parçaları işleyebilen yeni seri, “akıllı konumlandırma” işlevi, makinanın iş parçası üzerindeki geometrik referansları ölçme süresini kısaltarak işe daha hızlı başlanmasını sağlıyor.

İş parçası referans konumunu bulmak adına tel temasını kullanıyor ve akıllı konumlandırma özelliği parametreleri ayarlayarak makina başlangıç noktasını otomatik olarak buluyor.

ÇEVRİM SÜRELERİNİ KISALTIYOR

Deşarjları gerçek işleme koşullarına göre kontrol etmek ve şekillendirmek için daha güçlü bir esnek devre kartıyla geliştirilen seri, "Yeni Esnek Plus Kontrolü" sayesinde, çevrim sürelerini kısaltarak hassasiyeti arttırıyor.  

Söz konusu yeni proses, kalın parçaları kesmek ve aynı zamanda açık nozullu kesme koşullarında mükemmel sonuçları sağlamak üzere 15 dereceye kadar olan açılarda konik kesme olanağı tanıyor. 

Diğer yandan kesme işlerini daha iyi planlayarak insansız işleme saatlerini uzatan seri, kesilen parçaların düşmesini önleyen mikro kaynak noktaları, ön programlamaya ihtiyaç duymadan direkt makinanın kontrol ünitesinin üzerinden ayarlanabiliyor.  

Seri olarak kaldığı yerden yeniden tel takma özelliğiyle beraber kullanıldığında, uzun süreli insansız işleme ve çoklu iş parçası kesme prosesleri için ideal bir çözüm sunuyor. İş tamamlandığında ise, makinaya zarar riski olmadan mikro kaynak parçalarının çıkarılması yeterli oluyor.  

ENERJİ GERİ KAZANIM ÖZELLİĞİ BULUNUYOR

Makinanın tasarımı,  en yüksek işleme hassasiyeti için tam boyutlu prototipler üzerinde gerçekleştirilen kapsamlı testlerle doğrulanan gelişmiş FEM (sonlu eleman yöntemi) analizinin sonucunda elde edildiğinden, tüm model yelpazelerinde ve değişken çevre sıcaklığı koşulları altında yüksek işleme hassasiyetini koruyor.

Güç tasarrufu modu ve enerji geri kazanım özellikleri de makinanın düşük maliyetlerle ve çevreye duyarlı olarak çalıştırılabilmesine imkan veriyor