‘Endüstri Rönesansı’ yeni teknolojileri ve hizmetleri, start’up’lar gibi yeni oyuncuların ortaya çıkışını, yeni düşünce tarzlarını ve değişimi kapsayacak şekilde dijitalleşmenin ve otomasyonun ötesine geçiyor. Böylece endüstriler ve teknolojiler arası etkileşimin de yeni yolları açılıyor. ST Endüstri Genel Yayın Yönetmeni Halefşan Sümen, Türkiye’de Endüstri Rönesansı kavramını, Dassault Systemes Türkiye Müdürü Elif Gürdal ile bir araya gelerek konuştu.

Elif Hanım makina imalat sektörümüz kurumunuzun bir ürününü; Solidworks’ü çok iyi biliyor, seviyor ve yaygın biçimde kullanıyor. Solidworks sektörde fiili standart haline geldi. Ancak gerek kurumunuz gerekse de diğer ürünleriniz yeteri kadar tanımıyor. Önce Dassault Systemes’den başlayalım…

Dassault Systemes Group Dassault isimli şirketler topluluğu bünyesinde yer alıyor. Topluluk içinde havacılık jet uçakları üretimi, Figaro isimli yayın kurumu ve başka pek çok değişik alanlarda faaliyet gösteren şirketler yer alıyor. Dassault Systemes içinde ürün yaşam çevrimi yönetimi yazılımları, Solidworks’ün dışında CAD yazılımı CATIA, sanal test yazılımı SIMULIA, sanal üretim için DELMIA, üçboyutlu deneyim için 3DVIA ve MES yazılımı APRISOT, arama platformu EXALEAD, tedarik zinciri yönetimi yazılımı QUINTIC ve daha başka yazılımlar da portföyümüzde bulunuyor. Dassault Systemes’in 140 ülkede 179 ofisi bulunuyor. Bunların içinde 64 adedi Ar-Ge laboratuvarı.  Otomotiv ve hava-uzay çekirdek sektörlerimiz, ticari uçakların yüzde 90’ı CATIA ile tasarımlanmış bulunmakta. Toplamda da 12 endüstriye hitap ediyoruz. Müşterilerimizin sayısı hızla artıyor. Dassault Systemes bilimsel bir şirket. Bir yandan müşterilerimizin en doğru bilimsel yaklaşım ve yöntemleri kullanmalarına aracılık ediyoruz, diğer yandan da şirketimizin her alanını yönetirken de en ileri yönetim araç ve tekniklerini kullanıyoruz. Kadromuzun tamamı tutkulu çalışanlardan oluşuyor, alanının en iyilerini kurumumuza yerleştirme becerisine sahip bir insan kaynakları departmanına sahibiz. Bu sayede DNA’mızı sürekli geliştiriyoruz. Çok övündüğümüz bir şirket kültürümüz var. Çok vizyoner, hatta filozof diyebileceğimiz özel bir kişi olan Bernard Charles de başkanımız. Kendileri uzun döneme önem veren ve bütünsel bakış açısını hiç kaybetmeyen bir kişi. Aynı zamanda çok kültürlülüğü yönetme üstadı. 

Dassault Systemes müşterilerine en yüksek katma değeri he şekilde sağlıyor?

Bazı açıklamalarımızda kullandığımız şekliyle müşterilerimizin “Endüstri Rönesansı” yaşamalarına katkıda bulunarak sağlıyoruz. 

Yaygın ifade ile dijital transformasyon, değil mi?

İmalat ve mühendislik firmalarının Endüstri 4.0 dönüşümü için gereken her şey Dassault Systemes bünyesinde bulunuyor. Bu dönüşüm için aslında en başta uzmanlara gerek var. Uzmanlarımız şirketi inceleyerek bir çözüm reçetesi sunuyorlar. Örneğin üç birim CATIA, iki birim PLM, bir birim EXALEAD, bir birim ABACUS gibi. Bizim önerdiğimiz çözüm portföyü bir yandan yaratıcılığı artırıyor, diğer yandan kaynakların yanlış yerlere gitmesini engelliyor, entelektüel sermayeyi koruyor ve müthiş bir sinerji yaratıyor. 

Demek ki dijital transformasyon yolculuğu için ilk gidilecek yer Dassault Systemes olmalı!