Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, geçtiğimiz hafta Adana'da seminer düzenledi. Soğutma sistemleri özelinde düzenlenen seminer, beklenenden iki kat fazla katılımla Adana ile birlikte Gaziantep, Şanlıurfa ve çevre illerden yoğun ilgi gördü. 

Danfoss Türkiye Soğutma Sistemleri, Danfoss Teknik Destek ve Eğitim Müdürü Adnan Güney’in önderliğinde düzenlenen seminerde, soğutma sistemleri ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Programın ilk bölümünde termostatik genleşme valfi uygulamaları, kullanım ipuçları ve uygulama hataları ile ilgili püf noktalar üzerinde duruldu. Ayrıca solenoid valfler, kurulum püf noktaları, gözetleme camları ve filtre kurutucular genel hatlarıyla anlatıldı.

KRİTİK NOKTALAR ANLATILDI

Basınç ve sıcaklık prosestatları ile kartuş basınç switchleri konularına da değinilen seminerin ikinci bölümünde ise Danfoss MTZ / NTZ hermetik kompresörler ele alındı. Serilerin teknik özellikleri paylaşılması ardından Danfoss hermetik kompresör teknolojisi tasarımındaki kritik noktalar katılımcılarla paylaşıldı. Tekli ve merkezi sistem uygulamaları ile ilgili tavsiyeler verildi.

SEMİNERLER DEVAM EDECEK

Söz konusu ürünün piyasadaki en yüksek verimli ve en uzun ömürlü hermetik kompresör olduğu vurgulanırken Danfoss’un pazar liderliği ve kaliteli ürünleri bir kez daha odak noktası oldu. Danfoss, sektörü eğitmek için Türkiye genelindeki seminerlerine devam edecek.