Danfoss, geçtiğimiz hafta UQM Technologies Inc. şirketiyle kesin birleşme anlaşmasını imzaladı. Danfoss, bu anlaşma doğrultusunda UQM'nin tedavüldeki tüm adi hisse senetlerini satın alacak. 250 kW'ye uzanan güç aralığındaki motor ve inveterler alanında öncü bir uzman ve bir teknoloji lideri UQM’i satınalması sonrası Danfoss, mevcut ürün gamına önemli ve tamamlayıcı bir teknoloji ekleyecek. 

Danfoss Başkan ve Baş Yöneticisi Kim Fausing konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “UQM ile yaptığımız ve Danfoss'un piyasalardaki konumunu daha da kuvvetlendirecek olan bu anlaşmayı duyurmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu birleşme sayesinde dünya çapında faal olduğumuz piyasalara en uygun çözümleri içeren eksiksiz paketler sunabileceğiz ve müşterilerimiz hangi teknolojiyi tercih ederlerse tam destek verebileceğiz. Böylece faal olduğumuz piyasalarda büyümemizi sürdürebilecek, otobüs ve kamyon piyasasında da ek büyüme sağlayabileceğiz. Otobüs, kamyon, arazi araçları ve denizcilik piyasalarında, bu piyasalarda uygulanan katı emisyon düzenlemeleri ve elektrikli çözümlerin sağladığı verim ve üretkenlik kazanımları karşısında talebin hızlı bir şekilde arttığını görüyoruz. Kuzey Amerika'daki güçlü erişimimiz sayesinde bu anlaşma, mevcut küresel satış ve üretim ayak izimizin tamamlayıcısı olacak ve deniz, yol ve arazi araçları piyasalarındaki sağlam konumumuzu daha da kuvvetlendirecek. UQM ekibini Danfoss'a ve çalışmalarımıza dahil etmeyi dört gözle bekliyorum."

Danfoss Power Solutions segmenti bünyesine dahil olacak Longmont, Colorado/ABD merkezli UQM, elektrikli, hibrid elektrikli, prizle şarj edilebilir elektrikli araçlar ve yakıt hücresi kompresörü frekans konverterleri için itiş sistemleri konusunda 50 yılı aşkın deneyime sahip. 

UQM Technologies Başkan ve Baş Yöneticisi Joe Mitchell de konuyla ilgili açıklamasında "Ürün, iş modeli, strateji ve önceliklerimiz birbirlerine çok benzer olduğu için UQM'nin Danfoss'a çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Daha büyük bir küresel kuruluşa dahil olmak diğer uluslararası oyuncularla rekabet etme gücümüzü büyük ölçüde artıracak, yeni piyasalara erişim sağlayacak ve UQM'nin bugün UQM denince akla gelen yüksek mühendislik ürünü elektrikli itiş ürünlerini geliştirmeye devam etmesine olanak sağlayacak. Anlaşmanın UQM'yi özellikle de Danfoss'un halihazırda faaliyet gösterdiği Çin ve Hindistan gibi kilit coğrafyalarda geleceğe çok iyi hazırladığına ve hissedarlarımız için cazip getiriler sağlayacağına inanıyoruz. Başarılarımızdan gurur duyuyoruz. Danfoss ile birlikte, hizmetlerimizi müşterilerimiz için geliştirebileceğimiz, teknoloji yatırımları yapabileceğimiz ve temel piyasalarımızın daima değişen dinamiklerine ayak uydurabileceğimiz geleceği dört gözle bekliyoruz." dedi. 

Anlaşmanın UQM hissedarları ile ABD Yabancı Yatırım Komitesi'nin (CFIUS) onay vermesi ile 2019 yılının ikinci çeyreğinde sonuca bağlanması tahmin ediliyor.