Yeni dönem hedef ve projelerini konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Dana Brevini Genel Müdürü Onur Çelik, 2021’i kayıpların toparlanacağı bir yıl olarak değerlendiriyor. Özellikle yeni dönemde otomotiv sektörünün artan ihtiyaçlarına odaklandı. Çelik, “Dana Brevini olarak hizmet verdiğimiz mevcut sektörlerimizin ihtiyaçlarına odaklanmaya devam edeceğiz. Sektörler arasında herhangi bir ayrım yapamıyoruz çünkü hizmet verdiğimiz sektörlerdeki üreticilerimizde büyük değişimler yaşanıyor ve büyük ihtiyaçlar meydana geliyor. Bizler de bu ihtiyaçlara cevap vermeye odaklanıyoruz. Örneğin, otomotiv sektörünün son dönemde farklı ihtiyaçları oluştu. Elektrikle tahrik edilmeye başlayan araçların gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyoruz. Çünkü önümüzdeki günlerde elektrikli araçların daha fazla talep görmeye başlaması ve ihtiyaçların o yönde değişmesi öngörülüyor.” dedi. 

“MEVCUT SEKTÖRLERİMİZİN İHTİYAÇLARINA ODAKLANAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dana Brevini olarak hizmet verdiğimiz mevcut sektörlerimizin ihtiyaçlarına odaklanmaya devam edeceğiz. Sektörler arasında herhangi bir ayrım yapamıyoruz çünkü hizmet verdiğimiz sektörlerdeki üreticilerimizde büyük değişimler yaşanıyor ve büyük ihtiyaçlar meydana geliyor. Bizler de bu ihtiyaçlara cevap vermeye odaklanıyoruz. Örneğin, otomotiv sektörünün son dönemde farklı ihtiyaçları oluştu. Elektrikle tahrik edilmeye başlayan araçların gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyoruz. Çünkü önümüzdeki günlerde elektrikli araçların daha fazla talep görmeye başlaması ve ihtiyaçların o yönde değişmesi öngörülüyor. 

“SİSTEMSEL YAKLAŞIMA DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Dana Brevini olarak sadece elektrikli ya da hidrolik ürünler tedarik eden, üreten ve bu alanda hizmet veren bir firma değiliz. Çok geniş bir ürün gamına sahibiz. Bu sebeple “Hareketin olduğu her yerde varız” diyoruz. Hareketin bir yerden bir yere aktarıldığı birçok sisteme ürün verebiliyoruz. Dolayısıyla sistemsel yaklaşıma önümüzdeki süreçte daha fazla ağırlık vermeyi planlıyoruz. Bu kapsamda uygulamanın ihtiyaçlarına göre sistemsel yaklaşımlar sergileyerek komple çözüm paketi sunmayı hedefliyoruz. Bu paket ile redüktörden hidrolik pompaya, yazılımdan elektrik motoruna kadar tüm sistemi verimli hale getireceğiz. Bir nevi üreticinin danışmanı olacağız. Tabii bu kolay bir hedef değil çünkü çok farklı sektörlere hitap ediyoruz. Bu konuda öncelikli olarak ana sektörlere odaklanmayı daha sonra bu hizmetimizi diğer sektörlere taşımayı amaçlıyoruz. 

“İŞ MAKİNALARI VE YOL DIŞI ARAÇLAR SEKTÖRÜNÜN İYİ BİR DÖNEM GEÇİRMESİNİ BEKLİYORUZ”

Dana Brevini olarak Türkiye’deki organizasyon yapımızla binek araçlara sistem ya da ürün tedariği sağlamıyoruz. Biz daha çok yol dışı araçlara, iş makinalarına ve tarım makinalarına odaklanıyoruz. Hizmet verdiğim sektörlerle ilgili genel bir hareketlilik yaşandığını söyleyebilirim. Tarım sektörü 2019 yılında yaşadığı durgunluktan sonra 2020 yılında daha güzel bir dönem geçirdiğini söyleyebiliriz. İş makinaları ve yol dışı araçlar sektörünün de 2021 yılında daha iyi bir dönem geçirmesini bekliyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren bu sektör özelinde önemli bir toparlanma olacak. Tabii bu toparlanma binek araç kısmındaki kayıpları tamamen telafi etmeyecektir ama iş makinaları için bir yoğunluk beklentisi var. Özellikle iş makinası, tünel makinaları ve tarım araçları olmak üzere bu üç sektörün öne çıkacağı bir yıl bekliyoruz.