BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

Daimler Truck, bağımsız iştiraki Torc Robotics iş birliğiyle ABD’de otonom kamyon taşımacılığı sistemlerini geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdüyor. Torc Robotics, kamyon orijinal ekipman üreticisi olan iş birliği ortaklıkları ile ABD’deki kara yollarında her gün bir otonom kamyon filosunu güvenli ve güvenilir bir şekilde test ediyor. 

OTONOM KAMYON TAŞIMACILIĞININ GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Otonom kamyon taşımacılığı sistemlerinin hayata geçirilen uygulamalarını daha da geliştirmeyi hedefleyen firmanın bağımsız iştiraki, bu hedef kapsamında şimdi de ABD’nin önde gelen lojistik firmaları ile iş birliği gerçekleştirmeye başladı.

Firma bu çerçevede geliştirme sürecine derinlemesine bir bakış açısı sağlamaya olanak tanıyacak sektörün lider taşımacılık firmaları ile Torc Otonom Danışma Konseyi’ni (TAAC) hayata geçirdi.

Daimler Truck ve Torc Robotics, gelecek 10 yılda otonom kamyon taşımacılığının hayata geçirileceğini ve teknolojinin pazara arz edileceğini öngörüyor. 

OTONOM SÜRÜŞ YAZILIMI YOL TESTLERİNDE KENDİNİ KANITLADI

Daimler Truck, üç sene önce şirketin hisselerinin önemli bir kısmını satın alarak otonom kamyonların fikirden öte gerçeğe dönüştürülmesi adına ciddi bir ilerleme de kaydetti.

Şerit değiştirme ve kompleks sürüş düzenleri gibi olağan araç kullanım senaryoları yoğun olarak test edilirken, Torc Robotics’in otonom sürüş yazılımının kara yollarında güvenli bir biçimde aracı sevk ve yönetebildiği de kanıtlanmış oldu.