Kennametal, taret uyarlamalı bağlama üniteleri (TACU) ile ilgili ürün programının genişletildiğini duyurdu: Vida bağlamalı frezelerin birlikte uyum sağlamasına olanak veren vida dişli bir seri olan ER sıkma pensli bağlantılı kullanıma hazır ER sürücülü ünitelerini sundu. Yeni TACU ER üniteleri ve karbür ER pensler ile mükemmel bir teknoloji birlikteliği oluşturduğunu belirten Takımlama Sistemleri Müdürü Ronald West, bunların M08'den M16'ya kadar değişken vida dişi ölçü aralığında olduğunu ve ER25´ten ER40´a kadar boyutlarda mevcut olduğunu söyledi. West konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yenilik sayesinde işleme merkezlerinde olduğu gibi benzer kapasiteleri var olan kendi takım tezgahlarınızda sağlamaktadır. Bu yeni ürünler, karbür parmak frezelerle birlikte standart ER sıkma pensleri veya vidalı değiştirilebilir kesici uçlu frezelerle birlikte yeni karbür ER sıkma pensleriyle kullanım esnekliği sağlar."

İçten soğumalı takım sızdırmaz bir yapısallıkta ve bu bağlamda minimum salgı için hassas taşlanmış yerleştirme alanına sahip daha büyük parmak frezelerde ek boşluk için milimetrik bir aralık bulunuyor.
Küçük makinalarda titreşim olasılığını azaltan çok kompakt bir tasarımdır. Yaylı standart ER serisi ile karşılaştırıldığında sürdürülebilir sağlamlığa sahiptir, bu nedenle daha ağır kesmelerde kullanılabilirler. Sunulan TACU ürünleri, piyasada önde gelen yedi CNC Torna tezgahlarında hem VDI bağlantılı üniteler hem de çok dişli hareketsiz ve sürücülü bloklarla birlikte vida bağlamalı taretler (BMT) ile kullanılabilmektedir. TACU üniteler, 12 bin devir hıza erişebilen özellikli döner takımlar için içten soğutmalı ve dıştan soğutma sıvısı beslemeli sistemlere göre yapılandırılmıştır. 
West; "Bu ek özellik, TACU sunumumuzun kapasitesini büyük ölçüde artırıyor "diyor. Başarılı taret uyarlamalı bağlama üniteleri programında genişleme: ER kullanıma hazır sürücü ünite ER25, ER32 ve ER40 boyutlarında karbür ER sıkma pensleri. Herhangi bir standart ER sıkma pensli adaptör ile ve herhangi bir ER taret uyarlamalı bağlama üniteleri ile uyumludur. Herhangi bir küçük çaplı her bir vida bağlamalı freze için ER sürücülü ünitelerle koşullu kullanım sağlanarak bir CNC torna tezgahını, bir freze tezgahına dönüştürme olanağına sahiptir. 

HASSAS VE VERİMLİ ÜRETİM SAĞLIYOR

80 yılı aşkın süredir endüstriyel teknoloji lideri olarak Kennametal Inc, müşterilerine malzeme bilimi, takımlama ve aşınmaya dayanımlı çözümler ile üretkenlik sunuyor. Uçak ve uzay endüstrisi, hafriyat, enerji, genel mühendislik ve taşımacılık alanındaki müşteriler, hassas ve verimli üretim yapmalarına yardımcı olması için Kennametal'e başvuruyor. Her gün yaklaşık 10,000 çalışan 60'dan fazla ülkede müşterilerine rekabetçi kalmaları için yardımcı oluyor.