Rulman hasarlarının yüzde 18’i rulman montajında uygun olmayan yöntemlerin uygulanmasından kaynaklanıyor. Diğer sebeplerden bazıları, yetersiz ya da  yanlış yağlama ve yanlış kullanım olarak sıralanıyor. 

Rulman hasarları sonucunda fabrikalar, rulmanın takıldığı yataklar, miller ve onlara bitişik parçaları onarmak ya da değiştirmek zorunda kalıyor.

Bu değişimlerin fabrikalara maliyet olarak yansımasının yanında üretim hatlarının durması da büyük kayıplara yol açıyor.

Yağlayıcı seçimi, yükleme kapasitesi ve kullanım koşulları konusunda tedarikçi firmanın bilgilendirmesi gerekmektedir.

SİLKAR ENDAŞ TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAK İÇİN

Silkar Endaş deneyimli mühendis kadrosuyla fabrikalar için doğru rulmanı belirleyerek ona uygun çözümlerle üretim hatlarında verimlilik sağlıyor. 

SCHAEFFLER, FAG & INA, NSK, KG, GBM, HRB, MGM gibi çok çeşitli markaların temsilciliğini yapan Silkar Endaş, rulmanın ömrünü etkileyen yağlama, sızdırmazlık, sökme takma ve güç aktarım; zincir, kayış, kaplin, kasnak gibi ürün gruplarında OKS, SIMRIT, NAK, FENIX, REXNORD, MEGADYNE, OPTIBELT markalarıyla Türkiye pazarında çözümler sunuyor.

Siz de fabrikanız için doğru güç aktarım ürünlerini seçmek ve doğru kullanımıyla ilgili bilgi almak için Silkar Endaş’dan destek alabilirsiniz.

http://www.endas.com/Home-Page/Turkish