Ankara’da düzenlenen Savunma Sanayii Zirvesi, Başkan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla dün başladı. İlk kez düzenlenen toplantıya, savunma sanayinde hizmet sunan sivil ve askeri yetkililer katıldı. Yerli ve milli imkanlarla, savunma sanayinde proje bedeli 60 milyar doları bulan maksat helikopterinin adı ‘Gökbey’ olarak açıklandı. Çok elzem olmadıkça tüm akşamların yerli olarak temin edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ülkemiz, bu alanda yani savunma sanayinde tüm stratejik ihtiyaçlarını kendisi üretebilir hale gelene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

“SANAYİMİZ İLERLEDİ”

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde savunma sanayinin önemine dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Savunma sanayine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda 650 kalem işi takip ediyoruz. Bunların proje bedeli 60 milyar doları buluyor. Bununla beraber özel sektör de ciddi çalışmalara imza atıyor. Ülkemiz İHA ve SİHA üretimi konusunda çok güzel noktalara geldi. Çok daha güzel projelere imza atılacağına inanıyorum.” dedi.

"HİÇBİR ÜRÜN İTHAL EDİLMESİN"

Erdoğan, son olarak şunları söyledi: "Buradan tüm kurumlarımıza bir ke daha seslenmek istiyorum. Çok acil ve ehemmiyetli olmadıkça kimse hiçbir ürün ya da aksamı yurt dışından ithal etmesin. Ülkemiz, tüm stratejik ihtiyaçlarını kendisi üretebilecek potansiyeldedir. Kasırga, Bora, Som gibi füzelerimiz seri üretim aşamasına geldi. Bu alanda önemli bir adım daha atıyoruz. Bunların artık uzun menzilli olanlarını da yapıp, seri üretime geçeceğiz. Test aşamalarından sonra bu proje ülkemizi bir üst lige çıkaracak."


Sektörde bugüne kadarki en geniş katılımlı buluşmalardan biri olması hedeflenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi bugün son bulacak.