Coşkunöz Metal Form’un İtalyan Magnetto ile ortak olduğu Coşkunöz MA’nın Romanya’ya yapacağı 20 milyon Euro değerindeki tesis yatırımı ile ilgili düzenlenenbasın toplantısında konuşan Coşkunöz Metal Form Genel Müdürü Aptullah Saner, şunları kaydetti: “Yetkinliklerimizi, sektör tecrübemizi ve mühendislik geçmişimizi İtalyan menşeli Magnetto Automotive ile buluşturduk. Otomotiv yan sanayinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 2002 yılında ortaklaşa Coşkunöz MA’nın kuruluşunu gerçekleştirdik. Tesisimizin yıllık sac işleme kapasitesi 20 bin ton. Uluslararası arenada aktif hale gelmek amacıyla yurt dışı yatırım projelerimize ivme kazandırdık.”

“Romanya’ya toplamda 20 milyon Euro değerinde tesis yatırımı yapıyoruz.” diyen Saner, söz konusu tesislerinde Renault ile 2020 yılından başlayarak sekiz yıl sürecek bir üretim anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

COŞKUNÖZ, RUSYA’DAKİ ÇİZGİSİNİ ROMANYA’DA DEVAM ETTİRECEK

Coşkunöz Holding CEO’su A. Erdem Acay ise, yurt dışında gerçekleştirdikleri yatırımlarda piyasanın yanı sıra ticaretin nabzını iyi tuttuklarını, bu konuda yerinde tahlil yaptıklarını ifade etti.

Acay, “Coşkunöz Alabuga ile Rusya’da 2014 yılında önemli bir yatırım projesine imza attık. Bu ülkede çelik üretiminin önde gelen firmalarından MMK Metalurji ile bir ortaklık yaparak MMK-Coşkunöz-Alabuga’yı faaliyete aldık. Tesisimiz 2014 yılında üretime başladı ve Ford, Mercedes Benz ile Kamaz markalarına çalışmalar yaptık. Burada hedeflediğimiz başarıya ulaşarak üretim ile ilgili yeni anlaşmalar gerçekleştirerek yatırımımıza değerli hale getirmeyi sürdürüyoruz.” dedi.

Rusya yatırımlarından kazandıkları deneyim sayesinde Coşkunöz MA’yı ileriye taşımayı amaçladıklarını dile getiren Acay, bu nedenle bir dünya markası olan Magnetto Automotive ile partnerlik anlaşmasına gittiklerini söyledi.

Acay, Coşkunöz Alabuga ile Rusya’da elde ettikleri başarıyı, Coşkunöz MA ile Romanya’da sürdüreceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.