Ege Bölgesi’nin önde gelen kalıp üreticisinin üretim parkurunda iki adet Chiron FZ15FX 5 eksen CNC makinaları geçtiğimiz günlerde devreye alındı. Kalıp sektörüne önemli ölçüde fayda sağladıklarını ifade eden Chiron Group Türkiye Satış ve Proje Mühendisi Halil Özsoy “Chiron FZ15FX Five Axis, 5 eksen full simultane tüm eksenlerde cam cetvel olan hassasiyetleri yüksek, eksen hızları yüksek ve spindle torgunun yüksek olduğu ve herkesin böyle hassas ve hızlı makina sahip olabileceği 5 eksen bir makinadır.” dedi. 

“5 EKSENLİ CNC MAKİNALARI HARİKA BİR FIRSAT”

Otomotiv yedek parça üretimiyle beraber medikal parça, saat ve mücevherat üretimi yapan firmalarla beraber makina sanayinde talaşlı üretim yapan, hassasiyetleri yüksek ve kaliteye önem firmaların da bu makinaya ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Özsoy FZ15FX Five Axis ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “FZ15FX Five Axis daha yüksek parça hassasiyeti imkanı sunuyor. Aynı iş parçasını birden fazla iş istasyonu arasında taşımaya gerek olmadığından, parça doğruluğu daha yüksek oluyor. Bu, talaşlı imalatta kalitenin kritik hedeflerinden ve ölçümlerinden biridir. FZ15FX Five Axis ayrıca müşterilerimizin rakipleri üzerinde üstünlük kurmasında da fayda sağlıyor. Bu noktada 5 eksenli CNC makinaları harika bir fırsat... 5 eksenli bir CNC makinasına yatırım yaparak, müşterilerimiz rakiplerinin yapamayacağı bir şeyi sunabiliyoruz. Bu, potansiyel bir müşteriye sizi rakiplerinizden ayırması için iyi bir nedendir çünkü sizi diğerlerinden ayırır.”

ÜRETİM YAPARKEN ZAMANDAN VE PARADAN TASARRUF EDİN

Karmaşık tasarımlarda, tek bir noktada işleyebilmek için üretkenliği artırmaya fayda sağlayan Chiron FZ15FX Five Axis ile ilgili son olarak Chiron Group Türkiye Satış ve Proje Mühendisi Halil Özsoy şunları söyledi: “5 eksenli CNC’ler işleme sırasında kullanıcıya fayda sağlıyor. Aynı zamanda bu makinalar ekonomiktir de… 5 eksende üretim yaparken zamandan ve paradan tasarruf edersiniz. Chiron FZ15FX Five Axis daha az fikstür hazırlığı demektir.”