Cheflines, Topkapı tesislerinde, endüstriyel mutfak gereçlerinin üretimini yapıyor. 
Cheflines Genel Müdürü Atahan Atalay, dört kuşaktır, bu mesleği sürdürdüklerini anlatıyor. Bakırla başlayan üretimlerinin sonradan, yabancı ortaklarla alüminyum üretim tesisine çevrildiğini belirterek, "Fransız ve İngiliz ortaklarımızın da tüm hisselerini süreç içerisinde satın alarak, Cheflines'ın yüzde 100'üne hakim olduk." diyor. 
90'larda ise çelik ve özellikle paslanmaz çelik dönemine girildiğini belirten Atalay, 
Akdeniz çanağındaki uluslararası turizm tesislerinin, ortalama 1'er milyon dolarlık, çelik mutfak gereçlerini karşılamak üzere, yurt dışından paslanmaz çelik ithal etmeye başladıklarını ifade ediyor. 

PASLANMAZ ÇELİK İTHALATINI BİTİRMENİN YOL HARİTASI...

Atalay, Türkiye'de ihracatı da yapılan mutfak gereçlerinin ihtiyaç duyduğu paslanmaz çeliğin yüzde 90'ını ithal etmek zorunda kaldığını anlatıyor. Yüzde 10'luk iç üretimin, küçük tesislerden geldiğini belirterek, "Türkiye'de paslanmaz çeliğin üretimi, cari açıkta önemli bir gediği kapatacaktır" diyor.

Cheflines, otel, hastane, büyük restorant ve hazır yemek endüstrisinin mutfaklarındaki pişiricileri, soğutucuları, tezgah, davlumbaz gibi, paslanmaz çelikten üretilen, tüm elektrikli ve gazlı ürünleri projelendirdikten sonra üretip, pazarlamasını yapıyor. 

Ürün yelpazesinde, buzdolapları, 60'a yakın dik kapı, tek kapı gibi tezgah çeşitleri, pizza, salata hazırlık buzdolapları, pişiriciler, ocaklar, fırınlar, soğutucular, araba grupları, servis, taşıma, karkas v.b. 3 bine yakın endüstriyel mamül üretiyor. Bir üründen on binlerce üretebilirken, daha özel siparişlerin onlarca adet üretildiğini, böyle olunca da, birim başına üretim maliyetinin arttığını kaydederek, 

"Şu anda soğutma ve pişiriciler üzerinde odaklanıyoruz. Çünkü üzerine koyduğumuz gaz yakıcılarla kalitemizde fark yaratabiliyor ve kolaylıkla bunları ihraç edebiliyoruz. 

CHEFLINES 35 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

İhracata yetişmek için 60'a yakın fason şirketten de destek alabiliyoruz. Yurt dışında, Fransa, İsveç, Gürcistan, K. Irak, Libya, Cezayir, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere, 35'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Firmamız özellikle banket arabalarında Avrupa'nın en iddialı üreticisi durumunda. Banket arabalarını seri üretimle, tüm dünyaya satıyoruz.
" derken, banket arabaları üretimini İspanyollardan öğrendiklerini sözlerine ekliyor.