Örtülü kaynak elektrodu olan Kobatek 328, çelik kaynağında mükemmel sonuçlar verirken, tavan ve dikey pozisyonlar dahil tüm pozisyonlarda kullanım kolaylığı sağlıyor. 

AskaynakTürkiye’nin kaynak sektöründeki lider kuruluşu Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak tarafından geliştirilen Kobatek28, yüksek sıcaklık, oksitlenme, korozyon ve çatlamalara karşı dayanıklılık özellikleriyle dikkat çekiyor. Ürün, çok düşük sıcaklığa sahip çalışma ortamlarında bile yüksek tokluk değeri sağlaması özelliğiyle de, döner fırın ring ve galelerinin onarımı, çimento değirmeni fener dişlisi ve aynalarındaki çatlakların onarımı, soğuğa ve sıcağa dayanıklı çeliklerin birleştirilmesi ve alaşımlı çelikler ile çok kalın kesitli çeliklerin birleştirilmesi gibi çok zor kaynak işlemlerinde kaynak ustaların tercihi konumunda. 

TÜM BEKLENTİLERİ KARŞILIYOR

Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak ürünleri genellikle teknolojik özellikleri ve yüksek kalitesi ile dikkat çekerken, en zorlu kaynak işlemlerinde dahi mükemmel sonuç elde etmek isteyen kaynak ustalarının tüm beklentilerini cevap veriyor. Çeliklerin kaynağı için örtülü kaynak elektrodu olan Kobatek 328, kalın kesitli parçaların çok pasolu kaynak dikişleri ile birleştirilmesi için ideal bir çözüm olarak ön plana çıkıyor.

ÜSTÜN PERFORMANS SERGİLİYOR

Kobatek 328, tavan (4G/PE) ve dikey (3G/PF, 5G/PH) pozisyonlar dahil her pozisyonda kullanılabilen bazik karakterli örtülü elektrot olmasının yanı sıra, kaynak kabiliyeti, mekanik dayanım, çatlama direnci ve sıcaklık dayanım gibi alanlarda üstün performans ortaya koyuyor. Kobatek 328, Ni esaslı, Cr-Mo-Nb alaşımlı ve östenitik yapıya sahip.  Benzemez metallerin, nikel alaşımların (Inconel 600, Incoloy 800, Hastelloy, Nichrome), yüzde 5-9 nikelli çeliklerin ve bakır alaşımların birleştirme ve dolgu kaynağında başarılı işler elde edilebiliyor. Kobatek 328, Gost ve Tsek uygunluk sertifikalarıyla üretiliyor ve çok yüksek çalışma sıcaklıklarında (maks. 1200°C) oksitlenme, karbürlenme, korozyon (taneler arası korozyon, pitting, gerilim korozyonu, çatlak korozyonu) ve sıcak çatlamaya karşı yüksek direnç ortaya koyuyor. 

SEKTÖR PROFESYONELLERİ TERCİH EDİYOR

Kobatek 328, pres döküm kalıplarının gövdeleri, eşanjörler, şiddetli titreşim altında çalışan parçalar, sarsak elekler ve mobilyalı değirmen aynalarında kullanılabilirken, döner fırın ring ve galelerinin onarımı, çimento değirmeni fener dişlisi ve aynalarındaki çatlakların onarımı, soğuğa ve sıcağa dayanıklı çeliklerin birleştirilmesinde de son derece başarılı. Ayrıca sıcak dövme kalıplarına sert dolgu öncesi uygulanan tampon işlemleri, benzer olmayan, kaynağı zor çeliklerin birleştirilmesi, çatlamaya karşı yüksek dayanım istenen ve kaynağı çok zor olan alaşımlı çeliklerin ve/veya çok kalın kesitli çeliklerin birleştirme kaynağı, iş makinaları bom kaynağı ve fener dişlisi kaynağında da sektör profesyonellerince tercih edilmeye devam ediyor.