Yeşilova Holding bünyesinde faaliyet gösteren Can Metal, BMW’ye yapılan sevkiyatlarla beraber ihracat oranını yüzde 40’ın üzerine ulaştırdı.

Otomotiv sektöründe FIAT’tan Volkswagen’e Ford’dan Renault’ya kadar geniş bir portföyde hizmet sunduğu referansları arasına Alman otomobil üreticisini eklemesi sonrasında markaya dış satıma da başladı.

MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Can Metal Genel Müdürü Ümit Semerci, gerçekleştirilen ilk sevkiyat sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Semerci, şöyle konuştu:

"TEDARİK ZİNCİRİNDEKİ KONUMUMUZU KUVVETLENDİRECEĞİZ"

"BMW’ye başladığımız sevkiyatlar ile birlikte ihracat oranımızı yüzde 40’ın üzerine taşımayı başardık. Üretilmeye başlanan yeni parçalar, Can Metal’in en yüksek adetli imalat yapılan parçaları listesinde ilk sıralara yerleşti. 2014’ten bu yana her yıl istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren şirketimiz, geçtiğimiz yıl yüzde 25’lere çıkardığı ihracat payını, bu sevkiyatlar ile daha da artırdı. Entegre üretim gücünden nitelikli istihdama, Ar-Ge çalışmalarından esnek üretim kabiliyetimize kadar tedarik zincirinde güvenli bir liman olduğumuzu bu başarıyla bir kez daha perçinledik."

Gelecek dönemde yapacakları yeni yatırımlarla ve hayata geçirecekleri yeni projelerle birlikte tedarik zincirindeki konumlarını daha da güçlü hale getireceklerini vurgulayan Semerci, "Geliştirdiğimiz stratejilerle ihracatta yakaladığımız sıçramayı, 2022 yılında yükseltmeye devam edeceğiz." dedi.