Yeşilova Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve yüksek basınçlı alüminyum döküm parça üretimi yapan Can Metal, Alman otomotiv üreticisi BMW'ye ihracat gerçekleştirdi.

PROJE 5 YILDA TAMAMLANACAK

Soğuk şekil vermede geliştirilen proses ile iş hacmini her yıl arttıran firma, 5 yıllık bir süreçte gerçekleştireceği BMW projesiyle dikkat çekti.

Can Metal Fabrika Müdürü Ümit Semerci, gerçekleştirdikleri yatırımlar sayeside teknoloji seviyelerini üst düzeye çıkardıklarını ve bu anlamda teknolojik seviyesi en yüksek dökümhanelerden biri olduklarını belirtti.

Müşteri memnuniyetinin kendileri açısından önemini vurgulayan Semerci, yalın üretime uygun olarak tasarlanan üretim prosesleri ile maliyetlerini azaltmayı başardıklarını söyledi.

"2023'E KADAR TAM KAPASİTEYE GEÇMEYİ PLANLIYORUZ"

Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları sayesinde katma değeri yüksek işler üstlendiklerini kaydeden Semerci, 2019'da taşındıkları yeni üretim tesislerinde 2023'e kadar tam kapasiteye geçmeyi planladıklarını ifade etti. 

Yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon parçalarına soğuk şekil vermenin zorluğundan bahseden Semerci, “Bunu sağlayabilmek için çok özel ve çok pahalı ham maddeler kullanılmalı ve parçalara üretim sonrasında ısıl işlem yapılmalıdır." dedi.

Yoğun Ar-Ge çalışmaları sürecinde geliştirdikleri malzeme ve proses ile parçaların soğuk şekil verilebilirliğini sağladıklarını aktaran Semerci, malzemenin mekanik özelliklerinde de herhangi bir azalma olmadığını gözlemlediklerini ve geliştirdikleri metot ile pahalı ham madde kulanımının önüne geçtiklerini ve parçalardaki ısıl işlem operasyonunun iptal edildiğini sözlerine ekledi. (TÜDOKSAD)