Sektör pazarlarında kaplinler, paralel milli ve ayna mahrutili redüktörler, her türlü dişli ile komple tahrik ünitelerin üretimi ve muhtelif güç aktarma ekipmanları ile yer aldıklarını söyleyen Remas Redüktör ve Makina Sanayi AŞ Pazarlama Müdürü Aydın Tuncel, ayrıca temsilcisi oldukları Transfluid, Ortlinghaus, Esco ve Mav firmalarının da hidrolik kaplin, lamelli kavrama, sıkma bileziği, elastik ve dişli kaplin ve eldro açıcılı fren grupları gibi ürünlerini de Türkiye pazarına sunduklarını belirtti.

Fabrikalarında 120 uzman personel çalışan Remas’ın makina parkının büyük bir kısmının yenilendiğini ve işleme merkezleri, CNC tornaları, borwek, azdırma, dişli profil taşlama tezgahları ile güçlendirildiğini vurgulayan Tuncel, diş profilinin taşlama kabiliyetlerinin de 1200 milimetre çap 30 modüle çıkartıldığını söyledi. 2011’de devreye alınan Liebherr marka CNC diş açma tezgahıyla 7 bin milimetrelik çapa değin dişlileri oldukça yüksek kalitede imal etmeye başladıklarını da anlatan Tuncel, ısıl işlemin de kendi bünyelerinde yapıldığına vurgu yaptı. Şirketlerinde kalitenin ön planda tutulduğunun altını çizen Tuncel, bu konuya ilişkin şirketlerinin yüzde 100’lük kontrolünün sağlanması adına kalibrasyon laboratuvarı ölçü kontrol cihazlarıyla donatılmış olduğunu anlattı. Tuncel ayrıca CNC dişli profil kontrol tezgahlarıyla birlikte üretimlerinin denetim ve hassasiyetlerinin de azami seviyeye çıkarıldığını ifade etti.

“AĞIR TİP EKİPMAN İMALATI DA YAPIYORUZ”

Remas’ın üretim programlarında 1986’dan bu yana kuru ve yaş sistem bilyalı değirmenlerin muhtelif tip seramik makinalarının imalatını da kapsadığını ifade eden Tuncel, şirketlerinin gelişen tüm ihtiyaçlara cevap verebilmek adına ağır tip ekipman imalatı da yaptığını belirtti. Bu konu için üretim parklarına döner tablalı bohwerk, ağır tip plan punta torna tezgahı, sabit kolonlu tozaltı kaynak makinası ve sac kıvırma tezgahlarını ilave ettiklerini belirten Aydın Tuncel, “Daimi olarak devam eden bu tip yatırımlarıyla birlikte şirketimiz petrokimyadan enerjiye, çimentodan şeker sanayisine kadar tüm ihtiyaçlara dönük ağır tip ekipmanlar üretebilir hale geldi. 

Yazının devamını ST Makina ve Aksamları dergimizin gelecek ayki sayısında okuyabilirsiniz.