Kırma eleme tesisleri üreticisi Burçelik Makina, dünyanın dört bir yanına ihracatını gerçekleştirdiği makinalarından biri olan "CP 130 C Mobil Paletli Kırıcı"yı, son olarak Güney Afrika’ya teslim etti.

ÜLKEDE KIRILMADIK TAŞ BIRAKMAYACAK

Tasarım tescili yüzde 100 Burçelik Ar-Ge’ye ait olan ve kendi üretim tesislerinde imal ettiği 450 ton/saat kapasite ile çalışan ve 600 mm taş besleme ölçüsüne göre tasarlanmış makinasının rotası bu kez Afrika kıtasında nüfus yoğunluğunun çok olduğu ülkelerden biri konumundaki ülkeye ihraç etti.

Söz konusu dış satıma ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan firma, paylaşımında “Güney Afrika'da Yer Yerinden Oynayacak, Kırılmadık Taş Kalmayacak…” ifadelerini kullandı ve emeği geçen kişileri tebrik ederek makinanın kullanıcısına hayırlı olmasını diledi.

TÜRK SANAYİSİNE 53 YILDIR HİZMET VERİYOR

Çelik döküm üretimine ek olarak yüksek kırma kapasiteli sabit ve mobil taş kırma ve eleme tesisleri üreten Burçelik, aynı zamanda dünya standartları ve kalitesinde kelebek ve küresel vanalar ile sipariş üzerine tasarladığı özel makinaların üretimini gerçekleştiriyor.

Türk sanayisine yaklaşık 53 yıldır hizmet veren firma, ilk kurulduğunda toplamda 5 bin 500 metrekarelik alandan oluşan üretim tesisini, zaman içerisinde yaptığı yatırımlar ile genişletti.

Firma günümüzde, 20 bin 50 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplamda 29 bin metrekarelik alandan oluşan tesislerinde faaliyetlerini sürdürüyor.