Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 24 – 27 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları'nın, 1 milyar TL’lik iş hacmi yaratması ve sektörün 2021 ihracat bilançosuna önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.

SEKTÖRÜN DÖNÜŞÜMÜNÜ GÖSTERECEK

19. Uluslararası Metal İşleme Teknolojileri, 12. Uluslararası Sac İşleme Teknolojileri ve 18. Uluslararası Otomasyon Fuarları’nı tek çatı altında toplayan BUMATECH'te, takım tezgahlarından sac işleme makinalarına, hidrolik sistemlerden kompresörlere ve otomasyon sistemlerinden yazılımlara kadar geniş ürün grubu sergilenecek.

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

Makina imalat sektörünün geçirdiği dönüşümü gözler önüne serecek fuar, 45 ülkeden ve 50’ye yakın sanayi şehrinden 30 bini aşkın nitelikli iş insanını ağırlamaya hazırlanıyor.

Fuarın heyet çalışmaları, dijital platformlar ve Tüyap yurt dışı ofisleri aracılığıyla yürütülürken, Ticaret Bakanlığı alım heyeti projesinin yanında, Tüyap Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile hazırlanan "Makine UR-GE Programı" çerçevesinde çeşitli ülkelerden alım heyeti gelmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

"İHRACATA NİTELİKLİ DEĞER KAZANDIRACAĞIZ"

Sektörün Sanayi 4.0’ın getirdiği dijital açılım süreci ile daha da derinleştiğini kaydeden Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların sektörün üretim ve inovasyon gücünde ulaşılan son noktayı ortaya koyacağını ifade etti.

Ersözlü, "Yarattığı katma değer ile Türkiye ekonomisi için büyük öneme sahip olan makine imalat sektöründen 353'e yakın firma ve firma temsilciliğini 7 salondan oluşan 40 bin metrekare fiziksel fuar ortamında bir araya getireceğiz. Makine imalat sektöründe bu sene yılın en büyük buluşması olması itibarıyla fuarlarımıza hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi hayli büyük. Yurt dışından ağırlıklı olarak Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa bölgelerinden 45 ülkeden, yurt içinden ise 50’ye yakın sanayi şehrinden 30 bini aşan ziyaretçiyi Bursa’da buluşturacağız." dedi.

Şirketlerin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri neticesinde geliştirdikleri yeni ürünlerini ziyaretçilere tanıtacaklarını belirten Ersözlü, endüstrinin yoğun olduğu şehirlerden gelecek iş insanlarının katılımcı firmalar ile bağlantı kurmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

"Yaratmayı hedeflediğimiz 1 milyar TL’lik iş hacmi ile sektör ihracatına nitelikli katma değer sağlamayı hedefliyoruz" diyen Ersözlü,  verimli iş birlikleriyle firmaların ihracat yolculuklarını ivmelendireceklerini vurguladı.

YENİ PAZARLAR İÇİN FIRSATLAR SUNACAK

Dört gün boyunca gerçekleşecek iş bağlantıları ile katılımcı şirketlerin yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunacak olan BUMATECH, Tüyap’ın networking uygulaması MyTüyap’ın dijital ürünlerinden akıllı eşleştirme sistemi ile de katılımcılarla dünyadan alıcıları eşzamanlı olarak buluşacak.

Bu sayede firmalar yıl boyu ticaretlerini kesintisiz sürdürme imkanına sahip olacak.