Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, ön rakamların açıklandığı basın toplantısında “Ekonomik açıdan zor ortama rağmen Bosch, 2018 yılında iyi bir performans sergiledi. Satışlar ve sonuçlar bir kez daha rekor seviyede gerçekleşti. Bir inovasyon lideri olarak hem teknolojik hem de ticari açıdan pazarlarımızdaki değişimi şekillendirmek istiyoruz. Stratejik odak noktamız, bağlanabilirliğin başarılı olmasıdır.” dedi. Bosch, 2018 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 37 artışla toplam 52 milyon adet internet erişimli ürün sattığını açıkladı. 

OTONOM SÜRÜŞE 4 MİLYAR AVRO DEĞERİNDE ÖN YATIRIM 

Bosch’un Ar-Ge çalışmalarının odak noktalarından birini otonom sürüş oluşturuyor. Kazasız mobiliteye giden yolun bir parçası olarak Bosch, iki geliştirme yolunu takip ediyor. Bunlardan birincisi, özel araçlarda otonom sürüşü kısmen mümkün kılacak olan otonom seviyeleri 2 ve 3 olan sürücü destek sistemleri. Bu alanda bir teknoloji ve pazar lideri olan şirket, bu yıl sürücü destek sistemlerinde 2 milyar Avro’luk satış elde etmeyi bekliyor. İkinci geliştirme yolu ise 2020 yılının başından itibaren sürücüsüz sürüş sağlayacak olan 4’üncü ve 5’inci otonom seviyeleri… Bosch CEO’su Dr. Denner “Sürücüsüz sürüş, bireysel mobilitede ezberleri bozacak robot taksiler ve servis aracı tabanlı mobilite gibi güçlü iş modellerine kapıyı açacak.” derken, otomasyonun teknik karmaşıklığı nedeniyle bunu geleceğe yönelik bir yatırım odak noktası olarak görüyor. Dr. Denner, 2022 yılına kadar olan süreçte, şirketin ön yatırımlarının toplamda 4 milyar Avro’ya ulaşmasını öngördüklerini açıkladı. Bosch’ta halen yaklaşık 4 bin mühendis, otonom sürüş üzerinde çalışmalar yürütüyor. Yapay Zeka

KİTLE PAZARINDA LİDER OLMAYI HEDEFLİYOR 

Bosch, 2018 yılında milyarlarca Avro değerinde 30 elektromobilite projesini tamamladı. Şirket, 2025 yılı itibarıyla bu alandaki satışını 10 kat artışla 5 milyar Avro’ya yükseltmeyi hedefliyor. Bosch CEO’su Dr. Denner “Elektromobilite kitle pazarında lider olmak istiyoruz.” dedi. Elektromobilite işinde, Bosch kadar fazla çeşide sahip olan bir başka şirket bulunmuyor. Şirket, bisikletlerden kamyonlara kadar her tür güç aktarım mekanizmasını elektriklendiriyor. 

YAPAY ZEKA, BOSCH İÇİN TEMEL UZMANLIK ALANI 

Bosch CEO’su Dr. Denner, gelecekte temel uzmanlık alanlarından birinin Yapay Zeka nın (AI) endüstriyel uygulaması olacağına inanıyor. Dr. Denner “2025 yılı itibarıyla tüm ürünlerimizde yapay zeka bulunmasını ya da yapay zekanın, ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi aşamalarında bir rol oynamasını istiyoruz. Doğrusu, Amerikalı ve Çinli şirketler tüketici-sanayi yapay zekasına hakim durumda ancak trafik, üretim veya binalar ile ilgili alan uzmanlığı olmadan, potansiyelleri endüstriyel yapay zekanın gerisinde kalacak.” dedi. Dr. Denner, Bosch’un kendisine büyük hedefler belirlediğini belirterek şunu kaydetti: “Bir inovasyon lideri olarak yapay zeka konusunda ustalaşmak ve bu konuda dünyada seçkin şirketlerin arasına katılmak istiyoruz.” Bosch bu amaç doğrultusunda, şirket içerisindeki bin yapay zeka uzmanının sayısını dört kat artırarak 2021 yılı itibarıyla 4 bine çıkartmayı planlıyor.