Borusan Grup bünyesinde bulunan Borçelik, kadın istihdamının artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişimine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Kadına Güç İş Yok” projesinin ikinci faz çalışmalarına başladı.

MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Grubun toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda insan kaynakları politikalarından iletişime geniş bir yelpazede somut sonuçlar almayı amaçladığı Borusan Eşittir Platformu çatısı altında ilki 2018 yılında gerçekleştirilen ve  26 kadını meslek sahibi yapan proje, erkek egemen ağır sanayi sektöründe kadınların da her alanda görev alabileceğinin altını çiziyor.

AKADEMİ BÜNYESİNDE 210 SAATLİK EĞİTİM VERİLİYOR

Program çerçevesinde Borçelik Teknik Akademi bünyesinde, başvuru yapan kadın adaylara teorik eğitimin yanı sıra sahada ve vinç simülatöründe uygulamalı olmak üzere toplam 210 saatlik kapsamlı bir eğitim sunuluyor.

İlk fazın ardından genişletilen eğitim içeriğiyle söz konusu işe alımların vinç operatörlüğü seviyesinde daha da artması bekleniyor. Program sonunda adaylar, MYK Köprülü Vinç Operatörü Sertifikası ve Yüksekte Çalışma Belgesi alabiliyor.

BÖLGEDEKİ İŞE ALIMLARIN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Firma projesiyle belirli periyotlarla eğitimler açarak gerek kurum gerekse sektör ihtiyaçlarını karşılamayı ve bölgedeki kadın istihdam oranını artırmayı hedefliyor.

Program için aday arayışında İŞKUR ile iş birliği yapılırken, Gemlik ve Bursa bölgesinde iş arayan adaylara SMS aracılığıyla duyuruların yanında kariyer siteleri üzerinden de başvurular alınıyor.

Sürecin sürdürülebilirliği de dikkate alınarak üretim bölümlerindeki ihtiyaçlar için meslek ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin de işe alımları mümkün olabilecek.

"İŞ GÜCÜNE KATILIMLARINI OLDUKÇA ÖNEMSİYORUZ"

Söz konusu projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan  Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit olması gerektiğini ifade ederek, toplumsal gelişim adına kadınların iş gücüne katılımını çok önemsediklerine vurgu yaptı.

"Bir meslek edindirme projesi olan Kadına Güç İş Yok ile sadece Borçelik için değil farklı kurumlar ve sektörler için de kaliteli insan kaynağının yetişmesine olanak tanıyoruz" diyen Çakır, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sektöre öncülük edecek ve ilham verecek çalışmaları hayata geçirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.