Ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, Azerbaycan'a 170 otobüsün ihracatını gerçekleştirdi. 

TOPLAM ADET 735'E YÜKSELDİ

Son senelerde yapmış olduğu Ar-Ge yatırımları sayesinde yeni nesil, yüksek teknolojili, çevre dostu ve konforlu otobüsleriyle dış satımını artırmayı sürdüren BMC, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler'de birçok projede yer aldı.

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

Şirket kazandığı ihalelerle beraber Azerbaycan’a 510 Procity 12 metre, 20 Procity 18 metre ve 35 Neocity 9 metre sıkıştırılmış doğal gazlı (Compressed Natural Gas-CNG) otobüs teslimatı yaptı.

Dost ve kardeş ülkeye  ihraç ettiği otobüslere yenisini ekleyen firma, son yapılan kabul işlemleriyle birlikte 170 Neocity 9 metre CNG’li otobüsün teslimatını daha tamamladı ve markanın Bakü’de hizmet veren otobüs sayısı 735'e ulaşmış oldu.

TÜRKİYE'YE ÖNEMLİ MİKTARDA DÖVİZ GETİRİYOR

Avrupa'ya dış satım gerçekleştiren ilk ticari araç üreticisi olan firma, yarım asırlık köklü geçmişinde 80'den fazla ülkeye yaptığı satışlarla Türkiye'ye önemli miktarda döviz girdisi sağlıyor.

Busworld Europe'da "En İyi Tasarım Ödülü"nü kazanan Neocity, markanın yeni nesil otobüs serisi olma özelliğine sahip. 8,5, 9 ve 10 metre uzunluğunda elektrikli, dizel ve CNG'li olarak üretilen Neocity otobüsler, şehirlerin farklı ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunuyor.

Bağımsız ön aksı sayesinde sınıfının en düşük dönme yarıçapına sahip Neocity, şehrin en dar sokaklarında bile sağladığı yüksek manevra kabiliyeti ve yüksek yol tutuşuyla üstün sürüş konforu sağlıyor. Neocity 8,5 ve 9 metre otobüsler 72 kişiye, 10 metre ise 88 kişiye kadar rahatlıkla seyahat olanağı tanıyor. (AA)