RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION (RFID) NEDİR? RF-ID kelimesi, Radio Frequency Identification (Radyo Frekansı ile Tanımlama)’nın baş harflerinden oluşuyor. Takip edilmesi istenen hareketli ya da sabit varlıkların (canlı veya nesne) üzerinde bulunan radyo frekansı tanımlama- RFID (transponder veya tag) radyo dalgalarını kullanarak, kablosuz bir şekilde tanımlanması, takip edilmesi ve mevcut etiketlerin içine uzaktan veri yazma, okuma ve güncelleme işine RFID (Radyo frekansı ile tanımlama) deniyor. Harting çözümleri; servisler, ara katman, RFID kutusu, okuyucu, anten ve transponder (TAG) ürünlerinden oluşuyor.

RFID SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR? Reader (okuyucu), opsiyonel komutuyla beraber yüksek frekanslı enerjiyi anten aracılığı ile transponder (tag)’ a gönderir. Transponder (TAG) içinde yüksek frekanslı enerji, elektriksel yüke çevrilir. Bu enerji, transponderı (TAG) komutlara cevap verecek şekilde tetikler. Reader (okuyucu) birimi, transponderın cevabını alır.

RFID’İN KULLANILDIĞI SEKTÖRLER RFID’in kullanıldığı sektörler ise ulaşım, makina, otomasyon ve lojistik sektörleridir. Bir üründen daha fazlası olan Harting, çözüm ortakları için birçok fayda sağlıyor.
HARTING-UHF RFID: Demiryolu MRO, demiryolu platformu ve parça bölümü, taşıyıcı algılama, medikal uygulamalar, endüstriyel üretim, kontrol emniyet uygulamaları ve PCB üretim alanlarında kullanılıyor. Okuma aralığı: Birkaç mm’den 15 metreye kadar. Transponders (TAG): Metal, beton, trenler, kimyasal veya yüksek basınçlı ortamlar. Hız ve güvenlik: 200 km/s’den yüksek olan hızlar. Yüksek düzeyde sağlamlık ve dayanıklılık: 210 °C, IP69K, asitlik dayanıklılığı, 100 bar. EPCglobal® ALE 1.1 sertifikalı ara karman

HARTING’İN FAYDALARI NELERDİR? 1) Toplam maliyet kazancı sağlaması 2) Bireysel ürün dizaynı sunması 3) Zaman kazanma imkanı vermesi 4) Sorumluluk paylaşımı 5) Dayanıklı ve güvenilir oluşu 6) Müşteriye özel olması 7) Azaltılmış entegrasyon çalışması 8) Rekabetçi şartlarda en iyi performans sunması 9) Yüzde 100 veri kontrolü imkanı sağlaması

Sektöründeki dünya lideri firmaların ürünlerini müşterileriyle buluşturan BOTEK OTOMASYON, HARTING ürünleriyle Türkiye’nin her köşesine hizmet veriyor. Kurulduğu günden itibaren endüstriyel elektrik ve otomasyon alanlarında iş ortaklarına çözümler üreten BOTEK OTOMASYON, çözümler sonrasındaki hizmetlerini ayrıntılı sistem mühendisliği ile birlikte Türkiye’nin her köşesine sunmaktadır.

http://www.botekotomasyon.com/