Kesici takım ve takımlama sistemi uzmanı Sandvik Coromant, yüksek hacimli uygulamalar için sipariş üzerine imalat takımlarını içeren CoroBore® BC (Boring Combination) çözümlerini sunar. CoroBore BC kullanarak, yarı ince talaş işleme ve pah kırma gibi farklı işlemleri tek bir takımla gerçekleştirmek mümkündür. Yararlanacak üreticiler arasında otomotiv, genel mühendislik ve inşaat ekipmanları sektörlerinde çalışanlar sayılabilir.

CoroBore BC, standart takımlar spesifik gereksinimlere uymadığı zaman hızlı ve kolay bir alternatif sunar, ancak özel olarak tasarlanmış bir çözümün maliyeti ve teslimat süresi engelleyicidir. Sandvik Coromant çalışanları, takımı otomatik olarak oluşturan, fiyat ve teslimat bilgilerini sağlayan online bir program kullandığından uygulama işlemi hızlıdır. Sandvik Coromant Global Ürün Müdürü Jenny Nilsson: “CoroBore BC takımlarının sunduğu verimlilik avantajları, gereksiz takım değişikliklerini ortadan kaldırmaya ve devir sürelerini azaltmaya dayanıyor.” diyor. “Yeni bir çözümün güçlü yönlerinden biri, otomatikleştirilmiş tasarım ve fiyat teklif süreci sayesinde bu avantajları çok daha kısa sürede fark etme yeteneğidir. Sandvik Coromant temsilcisi, müşteri ile gerekli işlem ve parametreleri kolay bir şekilde gerçekleştirir ve parametreleri web tabanlı bir tasarım arabirimi ile girer. İşlem tamamlandığında, sistem anında takım tasarımını ve fiyat teklifini üretir.” 

Sunulan birçok CoroBore BC seçeneği sayesinde, çok çeşitli kademeli delik işleme uygulamaları gerçekleştirilebilir. Aslında müşteriler tek bir takımda dört işleme arasından seçim yapabilir (işlem başına maksimum iki kesme kenarı). Kesme çapları 20 ila 200 mm (0,787 ila 7,874 inç) arasında değişirken, takım uzunluğu bağlama boyutuna bağlı olarak 400 mm (15,75 inç) olabilir. Bağlama seçenekleri Coromant Capto®, HSK A Formu ve ISO 9766'nın yanı sıra ISO/Mas-BT/Cat-V koniklerini içerir. Çeşitli sayıda desteklenen bağlama modelleri ve ölçüleri, genellikle tezgah arayüzü ile doğrudan entegrasyona izin verir, böylece ayrı bir ana tutucu kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır.

KISA SÜREDE KOLAYCA DEĞİŞTİRİLEBİLİR

CoroBore BC kesici uç taşıyıcı çözümleri CoroBore kartuşlarını kullanır. Sabit kesici uç cepleriyle karşılaştırıldığında, bu yapılandırma kolay ve verimli kartuş değişimi sağlar. Standart yedekli ürünler olarak, hem kesici uç hem de kesici uç taşıyıcısı kısa sürede kolayca değiştirilebilir. Kartuşlar üç şekilde yapılandırılır: Radyal ve eksenel olarak ayarlanabilir; sadece eksenel olarak ayarlanabilir; ayarlanamaz. Tüm kartuş seçenekleri, kademeli delik işleme takımlarında benzersiz bir avantaj olan 80 bara (1160 PSI) kadar kesme sıvısı basıncı kullanabilen yüksek hassasiyetli kesme sıvısı nozülleriyle donatılmıştır.

Standart ISO kesici uçlarına ek olarak, CoroBore BC delik işleme takımları, orta ve sert delik işleme için optimize edilmiş kalite seçenekleriyle birlikte gelen patentli CoroBore 111 kesici uçlarıyla donatılabilir. Sonuç olarak, Sandvik Coromant kesici uç programı her türlü malzeme ve delik işleme operasyonu için verimli geometriler ve kaliteler sunar.