Keramik Makina, Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi” 2019 yılı araştırmasında ikinci 250’ye girdi. 

Türkiye’de Ar-Ge hafızasını oluşturmak vizyonu ile hareket eden araştırmanın yedinci yılında da Ar-Ge’ye yönelik kapsamlı bir tablo ortaya koyan listede 262. sırada yer aldı.

Tabloda yer alan ayrıntılarda, şirketin toplamda 41 Ar-Ge personelinin bulunduğu, 2019’da 8 proje ile 5 milyon 56 bin TL’lik Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiği ve 2020’de ise 5 milyon 500 bin TL’lik Ar-Ge harcamasının planlandığı yer aldı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Keramik Makina Genel Müdürü Cem Büyükçıngıl, “Türkiye’nin Ar-Ge yatırımları en yüksek şirketleri arasında ikinci 250’de yer aldık! İnovasyon ve deneyimimizi bir araya getirerek kazandığımız her başarıdan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu başarılara yenilerini eklemek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

RAPOR NASIL OLUŞTURULDU?

Turkishtime’ın raporu, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezi bulunan şirketlerin Ar-Ge 250 araştırması çerçevesindeki bildirimlerinin yanı sıra Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından aktarılan bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin KAP’a yaptıkları açıklamalar baz alınarak hazırlandı.

Rapor; şirketlerin Ar-Ge’ye yönelik 2019 yılındaki harcamaları, 2020 yılında planladıkları harcama, personel sayıları, merkezlerinde alınan patent, faydalı model, tasarım tescil ve marka sayısı ile 2019 yılı desteklerinden yararlanma oranı ile oluşturuldu.