Dişli kutusu konusunda birçok sektöre çok geniş bir yelpazede ürün sunan Yılmaz Redüktör, konusunda bir ilke imza atarak Türkiye’nin en büyük extruder redüktörünü imal etti.

TÜRKİYE'DE BİR İLK, DÜNYADA SAYILI

Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen HTE1622 tip redüktörle birlikte, 90 bin Nm’e kadar olan ürün çeşitliliğini 165 bin Nm’ye çıkartan firma, böylece 1,5 Megawatt güç ihtiyacı olan ekstrüder makinaları için entegre soğutma sistemiyle beraber çözüm sunabilecek konuma da geldi.

Söz konusu seviyenin, Türkiye'de bir ilk ve dünyada ise sayılı firmanın başarabildiği bir konum olduğu bildirildi.

ST Endüstri Medya'ya açıklamada bulunan firma yetkilileri, firmanın yurt içi pazara hakim olan ekstrüder ürünlerinin, yeni HTE1622 redüktörle beraber, firmayı yurt dışı pazarında da önemli bir konuma getireceğini ifade ettiler.  

İnsan hayatında yaygın olarak kullanılan plastik araç-gereçlerin birçoğunun üretildiği plastik enjeksiyon makinalarında ekstrüder redüktörler kullanılıyor.

3 KITA, 50 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Sektörün köklü kuruluşlarından, 1958 yılında kurulan ve 1963 yılından itibaren de sadece redüktör konusunda uzmanlaşan Yılmaz Redüktör, helisel, konik, sonsuz, planet dişli tiplerinden oluşan standart ve sektörel ürün grupları sayesinde endüstrinin birçok alanına güvenilir çözümler sunuyor.

Şirket, Türkiye de dahil olmak üzere üç kıtaya, 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.