Bilişim Vadisi merkezli Saykal Electronics, FPlus Ventures liderliğinde gerçekleştirilen turda 2 milyon dolar yatırım aldı. Seri A yatırım turunda, Fark Holding ve Ark Pres Emniyet Kemeri firmaları yatırımcı olarak yer aldı.

"GLOBAL ÖLÇEKTE BÜYÜK BİR TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

Yeni yatırımın, firmanın global büyüme ve Ar-Ge çalışmalarında kullanılacağı öğrenildi. Konu hakkında görüşlerini paylaşan Saykal Elektronik CEO’su Yücel Saykal, Türkiye’den çıkan bir girişim olarak, 12 yıldır yazılım teknoloji ve mühendislik çalışmalarına odaklandıklarını söyledi.

Konunun uzmanı yatırımcıların desteğiyle üretim altyapılarını güçlendirerek iş hacmini artırmayı ve müşteri portföyünü genişletmeyi hedeflediklerini ifade eden Yücel Saykal, firmalarının global ölçekte büyük bir teknoloji şirketi olmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Firmanın sosyal medya paylaşımında ise, "Saykal Elektronik olarak geleceğin teknolojilerini geliştirmek için çıktığımız yolda, yeni ortaklarımızla birlikte global yolculuğumuza tüm hızımızla devam ediyoruz" denildi.

SANAYİNİN KOLEKTİF GÜCÜ "MAKİNA HANGAR" AÇILDI SANAYİNİN KOLEKTİF GÜCÜ "MAKİNA HANGAR" AÇILDI

"TÜRK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİ GLOBALE TAŞIMAYI AMAÇLIYORUZ"

Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve F+ Ventures kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, mobilite ekosisteminin en temel yapı taşlarının sensör teknolojileri, kontrol-haberleşme teknolojileri ve motor sürücü teknolojileri gibi elektronik teknolojileri olduğunu, otomotiv sektörüne yeni giren söz konusu teknolojilerin, Türkiye otomotiv endüstrisinin yerlileştirme stratejilerinde ve teknoloji ihracat payının artırılmasında önemli bir rol oynayacağına inandığını belirtti.

Büyükkuşoğlu Serter, F+ Ventures gelecek stratejileri çerçevesinde Türk teknoloji firmalarına yatırım gerçekleştirerek onları globale taşımayı amaçladıklarını dile getirdi.

"KABİN İÇİ EMNİYET ÇÖZÜMLERİMİZİ KÜRESEL PAZARA SUNACAĞIZ"

Ark Pres CEO’su Burak Kasım da, "Küresel pazarda, mobilite trendlerini yakından takip eden ve 2007'den beri araçlar için elektronik yolcu emniyet sistemleri alanında yaptığımız çalışmalar sonucunda derin tecrübe ve bilgi birikime sahip olduk. Saykal Elektronik ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ile yakın gelecekte, yolculara tamamen farklı bir deneyim yaşatacak, kabin içi emniyet çözümlerimizi küresel pazara sunacağız." şeklinde konuştı.

Saykal Elektronik’in tasarım, geliştirme yetkinliğini; Farplas Otomotiv’in üretim konusundaki profesyonel tecrübesi ile birleştirerek, müşterilerine daha geniş yelpazede çözümler sunmayı planladıklarını aktaran Farplas Otomotiv CEO’su Emin Ataç ise, müşterilere çoklu çözümler sunabilecek olmanın en büyük motivasyonları olduğunu söyledi.