Otomotiv tedarik sanayi sektörü temsilcilerinden Beyçelik Gestamp'ın 50 milyon avroluk yatırımla Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB)'nde kuracağı yeni fabrika yatırımı için imzalar atıldı.  

2022'DE ÜRETİME GEÇECEK

Yıllık 1,7 milyar dolarlık ihracatı, 2,5 milyar dolarlık cirosu, 85 faal üretim tesisi, 17 Ar-Ge ve bir adet  inovasyon merkezinin yanı sıra 36 start-up projesine paydaşlık yapmasıyla Türkiye otomotiv sektörüne önemli katkılarda bulunan  TOSB, Covid-19 döneminde sektörünün en büyük yatırımına ev sahipliği yapacak.

Bu doğrultuda sektörün lider üreticilerine yönelik; şasi aksamı, sıcak ve soğuk şekillendirilmiş gövde iskelet, metal dış görünüm parçaları ile bunlara ait kalıpların tasarım ve üretimini gerçekleştiren firmanın 2022 yılında üretime geçmesi bekleniyor.

İKİNCİ BÜYÜK YATIRIMI OLACAK

Toplamda 70 bin metrekarelik alana kurulacak ve tek seferde yapılan en büyük kapalı alana sahip fabrika binası olmasıyla öne çıkan firmanın yeni fabrikası, TOSB içindeki ikinci büyük yatırımı olacak.

OSB'nin Yönetim Merkezi’nde düzenlenen imza törenine; TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Burhanoğlu, Oğuzhan Deniz ve İgal Zakuto ile Beyçelik Gestamp Genel Müdürü Engin Meydan ve İş Geliştirme ve Mühendislik Direktörü Haluk Düzgün katıldı. 

"SEKTÖRDE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM"

Düzenlenen imza töreninde görüşlerini paylaşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, pandemiye rağmen TOSB'un yeni bir yatırım atağına geçtiğini ifade ederek, "70 bin metrekarelik alanda kurulacak yeni üretim tesisi, 45 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Beyçelik Gestamp’ın yeni fabrikası, OSB’mizde tek seferde yapılan en büyük kapalı alana sahip fabrika binası olmasıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca bu yatırım, pandemi döneminde sektörde yapılan en büyük yatırım. 2022'de üretime geçmesi planlanan yeni fabrika, Beyçelik Gestamp’ın OSB'miz içindeki ikinci büyük yatırımı olacak" diye konuştu.

"25 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ"

Toplamda 2 bin 800 dönümlük alandan meydana gelen OSB'deki 92 sanayi parselinden 85’inde üretim gerçekleştiğini aktaran Dr. Mehmet Dudaroğlu, "Türkiye’nin tedarik sanayi merkeziyiz. Sunduğumuz katkının yanında 25 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz. Bu sayının giderek artması hem sektör hem de bölgemiz için önemli bir gelişme" ifadelerini kullandı.

"750 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK, ENDÜSTRİ 4.0 ALTYAPISINA SAHİP OLACAK" 

Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik de, Türkiye’de şasi üzerine kurulu ilk şirket olma özelliğine sahip firmalarının üçüncü yatırımını da aynı bölgede gerçekleştirdiklerini kaydederek, şöyle konuştu: 

“50 milyon avroluk yatırımla hayata geçireceğimiz yeni fabrikamız 45 bin metrekare kapalı alana sahip olup, 750 kişiye istihdam sağlayacak. Verimliliği yüksek, sıfır hata odaklı, Endüstri 4.0 altyapısıyla hayata geçireceğimiz fabrikamızda müşterilerimizin gelecek 10 yılda üretecekleri araçlarına şasi ürünleri sağlayacağız. 2022 yılı sonunda üretime geçmeyi hedefliyoruz."