Baumüller, Almanya'nın Nürnberg şehrinde 23-25 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek SPS 2021 Fuarı'nda, daha fazla sürdürülebilirlik ve karbon ayak izinin azaltılmasına dair geliştirdiği çözümleri sergileyecek.

Fuarda sergilenen çözümlerin odağında daha hızlı Time-to-Market, daha kısa işletmeye alma süreleri, akıllı tahrik konseptleri ve fonksiyonlar sayesinde enerji verimliliği sağlayan imalat prosesleri bulunuyor.

FUARA ÖZEL: YENİ GELİŞTİRİLEN ÇÖZÜMLER SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ HIZLANDIRIYOR

Baumüller standında bulunan inovasyon labarotuvarında, tahrik teknolojileri alanında çok özel bir yeniliğin canlı ve dijital olarak sunumu yapılacak.

Yeni geliştirilen ve karbon ayak izini azaltmayı sağlayan bu teknoloji ilk kez firma dışında gösterilecek.

AKILLI TAHRİK SİSTEMLERİYLE MALİYET VE İMALAT SÜRESİ TASARRUFU 

Baumüller SmartValue artı değer, makina imalatı ve makine işleticilerinde kullanılan tahrik sistemleri için akıllı çözümler anlamına gelir. Baumüller SmartValue ile veriler akıllı sensör/aktorik eleman üzerinden doğrudan proses tarafından toplanır, ön işlemesi yapılır ve prosesin optimizasyonu için kullanılır.

Burada servo tahrik içindeki güç, akım, tork, devir veya pozisyon gibi mevcut veriler örneğin anlık motor tahrik kombinasyonu kapasite kullanımını belirlemek için kullanılır. Mevcut veriler harici sensör sistemi olmaksızın da kullanılabilir ve böylece ilave donanım ve bunların kablo bağlantı maliyetlerinden tasarruf edilebilir.
 

Baumüller SmartValue: Akıllı tahrikler veri Hub ünitesi olarak da kullanılır ve harici sensör sistemi olmaksızın örneğin Condition Monitoring için veri sağlar.

DAHA AZ MEKANİK PARÇA VE DAHA FAZLA ESNEKLİK 

Motor ürün segmentinde de karbon ayak izini azaltma talebi yenilikler yapılmasını zorunlu kılıyor. Baumüller tarafından sunulan DSD2 servomotor serisi, hızlanma özelliği ve hızlı Start-Stop çevrimi açısından özel talepler içeren yüksek dinamik uygulamaları için geliştirildi. Ebatları 28 - 132 aralığında olan bu motor örneğin; ambalaj makinaları, tekstil, plastik, elleçleme makinaları veya robotik uygulamalarında kullanılabiliyor.

Firma fuarda ayrıca, 100 ebadı için uzatılmış modelin tanıtımını yapacak. Böylece DSD2 modeli, XO ebatlarında mevcut olacak. Yeni opsiyon daha yüksek hızlanma değeri ve daha yüksek maksimal ve anma tork değeri sayesinde daha yüksek güç sunuyor.

Firma agresif ortamlar ve hijyen, temizlik, korozyon koruması alanında özel taleplere sahip sektörler için geliştirdiği servomotor HYG1 serisini yeniledi ve böylece, bu serinin müşterilerin makinalarına bağlanma esnekliğini yükseltti. HYG1 serisinin dişli kutusuna bağlanması mevcut B14 nolu flanş opsiyonu ile uygulanabildiği gibi bağlantı için ek olarak B5 opsiyonu da sunuluyor. Bu yeni varyasyon sayesinde motor paslanmaz çelik dişli kutusuna da bağlanabilir, böylece örneğin gıda endüstrisindeki özel uygulamalarda kullanmak mümkün oluyor.

Yüksek verimlilik, daha iyi proses performansı ve düşük ısı oluşumu. Bunlar servo pompanın örneğin pres ve enjeksiyon makinalarındaki uygulamalarda kullanılmasında sadece birkaç avantajını gösteriyor. Baumüller geliştirmiş olduğu motorları Standard, Advanced ve Performance Line olarak üç değişik motor pompa kombinasyonunda sunuyor. Advanced Line ve Performance Line serisine özel olarak DS2 ve DSD2 model motorlar, ilgili pompaya doğrudan monte edebilmek için 132 ebadında da iç dişli ile geliştirildi.

Klasik servo pompa modellerinde bulunan kavrama ve pompa taşıyıcısı bu modelde bulunmadığından daha kısa montaj uzunluğu avantajına sahiptir ve bunun sonucunda makina için daha küçük bir kurulum alanına gerek duyuluyor. Direkt montaj aynı zamanda mekanik parçalardan tasarruf edilmesini de sağlıyor. Makina imalatçısı, düşük stok maliyetleri ve daha kısa montaj süreleri nedeniyle maliyet tasarrufu sağlıyor

Pompaya doğrudan montaj sisteminde kavrama ve pompa taşıyıcısı bulunmadığından daha kısa montaj uzunluğu avantajına sahiptir ve bunun sonucunda makine için daha küçük bir kurulum alanına gerek duyulur.

SANAL İŞLETMEYE ALMA: GELİŞTİRME SÜRELERİNİN KISALTILMASINI SAĞLIYOR

Baumüller, ProSimulation fonksiyon kapsamını genişletiyor: Regülatör ve mekanik modellerinin yanısıra örneğin pompa veya boru hattı gibi hidrolik sistem bileşenleri de buraya dahildir. Böylece servo hidrolik uygulamaları komple olarak simülasyonda projelendirilir ve sanal olarak işletime alınabilir ve elde edilen sonuçlar gerçek uygulamaya aktarılıyor.

Servo hidrolik makine ve sistemleri geliştirme ve işletmeye alma maliyeti bu simülasyon sayesinde ciddi oranda azaltılır. Sistem aynı zamanda mümkün olduğunca enerji verimliliği ile ölçülendirilebilir ve tahrik teknolojisi bu büyüklüğe adapte edilerek tasarlanabiliyor.   

PROGRAMLAMA SÜRESİNDEN TASARRUF SAĞLIYOR

Motion unsurları dışında örneğin Alarmhandling veya hazırlanmış görselleştirme ögeleri de mevcuttur. Temel fonksiyonun yeniden kurulmasına gerek yoktur, doğrudan seçilir ve parametrelendirilir. Motion unsurlarını derecelendirme veya değişkenleri yapı elemanları ile bileştirme gibi rutin görevler bulunmaz. Böylece programlama süresinden tasarruf ediliyor ve yazılım uzmanı önemli makina fonksiyonlarına odaklanabiliyor.


 

AMR: İMALAT VE İNTRALOJİSTİKTE VERİMLİLİK ARTIŞI

AMR sistemleri örneğin intralojistik, makine donatma, kontrol ve teşhis teknolojisi, farmakoloji ve Healthcare sektörleri gibi alanlarda esnek transport çözümleri sunuyor. AMR'ler azami 300 kg ağırlığında çeşitli ekipmanlar ile donatılabilir ve böylece imalat ve lojistik alanında verimliliği arttırır, transport yollarını kısaltır, taşıma sürelerini hızlandırır, malzeme ve takım kullanımının esnek olmasını sağlıyor. 

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

MOTION ARENA: TAHRİK TEKNOLOJİLERİ SHOWROOM VE CANLI OTURUMLAR

Baumüller Şirketler Grubu'nun "Motion Arena" sanal fuar standında, tüm ürün ve çözümler kompakt bir şekilde tanıtılmakta ve ikinci kat eklenerek alan genişletildi.

Müşteri ve ürünlerimizle ilgilenenler dijital showroom içinde, tek başlarına veya rehberli olarak en yeni ürün, yenilikçi tahrik ve otomasyon teknolojileri ile projeler hakkında bilgi edinebiliyor. Motion Arena aynı zamanda, pazarlama ve teknik personelin bulunduğu canlı oturum buluşma noktası olarak konumlanıyor.

SMARTVALUE SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLECEK

"Smart Operation Point" konulu bir sunum: "Elektrikli makina ve sistemlerde aşırı ölçülendirme yapılmadan güç tepe noktaları ile baş etme" sunumu, 23 Kasım 2021 tarihinde saat 14:25-14:45 arası On Demand Stage üzerinde yayınlanacak.