Özel ekipmanlar, seri üretim montaj hatları ve kontrol ekipmanları tasarlayan Barida Makina; endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmaların otomasyon ve mühendislik hizmetine olan ihtiyacını karşılayan lider firma konumunu koruyarak Ar-Ge alanında yaptığı çalışmalarla faaliyet gösterdiği sektörde sayısız çözüm üretiyor. Özel makina imalatıyla proje bazlı çalışmalar yapan Barida Makina’ya geçtiğimiz hafta Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ziyarette bulundu. Firmayı gezen Ala, firma yöneticileriyle genel olarak gerçekleştirdiği projeler ve Ar-Ge alanındaki gelişmelerine yönelik görüşmeler yaptı. 

“YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİYORUZ”

Özellikle Barida Makina’nin ihracattaki başarısı görüşüldüğü ziyarette ihracat rakamları üzerinde duruldu. Barida Makina Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Batır yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ortalamasında kilogram başına düşen ihracat rakamı 5 dolar civarındadır. Barida’nın ise son üç yılı dikkate alındığında ortalama bu değerin 80 dolar civarında olduğu görülmektedir. Yüksek teknoloji üreten firmamız Türkiye’nin tam 16 katı büyüklüğündedir.” 

Nitelikli kadrosuyla sadece yurt içinde değil yurt dışında da ilk sıraları hedefleyen firma müşteri memnuniyeti odaklı, kaliteye önem veren yönetim anlayışı ile sayısız firmaya örnek olacak örgüt yapısına sahip Barida Makina; prensipli, üretken bir kuruluş olarak ülke ekonomisine ve teknolojisine katkı sağlıyor.