Pınar Mühendislik’in kurucusu ve Alman kökenli Murr Elektronik’in Türkiye Ülke Müdürü ve Ortağı Talat Avcı, ST Endüstri Radyo’da, Teknoloji Gündemi’nin stüdyo konuğuydu. Avcı, yerel üretimin, ithalatçıya fiyat baskısı yaparak, ekonomiye sanılandan daha fazla katkı sunduğunu belirtti. 

YEREL ÜRETİM, İTHAL FİYATI DA DÜŞÜRÜR

Gaziantep’in Ünlü Mennan Ustası’nın yerel üretimden sonra, ithalatçı firmanın, 2-3 milyon avroluk/12-18 milyon TL’lik makinaları, nasıl 600-700 bin liraya indirdiğini şöyle anlatıyor: “Evet Mennan ustayı çok sever, sayardım. Kendisini Gaziantep’te fabrikasında ziyaret etme şansım oldu. Mennan ustanın söylediği güzel bir şey var. Talat biz bu makineleri yapmadan evvel yurtdışından 2-3 milyon euroya geliyordu. Biz 700-800 bin euroya yapmaya başlayınca yurtdışından 600-700 bin TL ‘ye malzeme satmaya başladılar. 

İLERİ TEKNOLOJİ SEKTÖRE IŞIK TUTUYOR!

Murr Elektronik ile PLC ve CNC ‘ye kadar tüm kompenetlerin ürettiklerini belirten Avcı, alanında önde gelen bir Alman firmasının ileri teknolojisi ile sektöre rehberlik ettiklerini ifade etti. Murr Elektronik orijinli kablo konfeksiyonu üretimi yaptıklarını kaydeden Avcı, belli bir altyapı oluşana kadar firmanın, Türkiye’de yatırımdan imtina ettiğini, yine de bu konuda ısrarcı davrandıklarını söyledi.