SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI

Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliğiyle İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Automechanika Istanbul 2022, Türkiye’nin dış satımında 30 milyar dolardan fazla bir büyüklüğü bulunan otomotiv satış sonrası sektörünü 15'inci kez bir araya getirdi.

DİJİTAL PLATFORM YÜZDE 32 DAHA FAZLA KULLANILDI

Büyük bir kısmı üreticilerin oluşturduğu, toplam 12 salonda 825 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarı, Türkiye’den 34 bin 552 ve 141 ülkeden 13 bin 802 uluslararası profesyonel ile toplam 48 bin 354 kişi ziyaret etti.

Fuar için özel olarak tasarlanan Automechanika Istanbul Dijital Platformu ise, bir önceki fuara kıyasla yüzde 32 oranında daha fazla kullanıldı.

OKYANUS AŞIRI ÜLKELERDEN DE YOĞUN İLGİ VARDI

Almanya, Çin, Fas, Hindistan, Kore, Pakistan ve Polonya ülke pavilyonlarıyla beraber 170 uluslararası, 655 yerli katılımcı şirket, Türkiye’ye yakın ülkelerin yanı sıra okyanus aşırı bölgelerden de fuara yoğun ilgi gösteren satın alma profesyonelleriyle buluştu.

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Otomotiv İhracatçı Birlikleri (OİB) iş birliğiyle düzenlenen alım heyeti programı çerçevesinde ise yurt dışından yüksek bütçeli satın alma yetkilileri, fuar boyunca programa kayıtlı olan katılımcılar ile B2B görüşmeler gerçekleştirme fırsatı buldu.

YARIŞMALAR, SEMPOZYUMLAR VE PAYLAŞIMLARLA DOLU FUAR GERİDE KALDI

Geçmişten bugüne tüm Automechanika Istanbul fuarları arasında en kapsamlı etkinlik programına sahip olan fuarda, geleceğin e-mobilite teknolojilerine ilişkin otomotiv dünyasının uzman isimlerinin yorumları ve güncel gelişmeler Castrol sponsorluğunda hazırlanan Automechanika Academy programında izleyenlere aktarıldı.

Popüler elektrikli araçları yakından incelemek ve şarj istasyonlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler, E-mobility Alanı’na ilgi gösterdi. Uluslararası Kaporta Sektörü Sempozyumu (IBIS), fuar süresince süren oturumlarla kaporta onarım ve bakım profesyonellerine bilgi ve sektörel gelişmeleri aktardı.

TOBFED'in organize ettiği  “Ustalar Yarışıyor” programında, gerek beceri gerekse tecrübeleri ile otomobillerin ilk günkü gibi görünmesini sağlayan profesyoneller, kozlarını paylaştı. Üç farklı kategoride yapılan yarışmaların kazananları fuarın son günündeki ödül töreniyle ödüllendirildi. Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS)’nin düzenlediği 7. OSS Konferansı’nda ise global otomotiv satış sonrası sektörünün önemli isimlerinden LKQ CEO’su Arnd Franz, sektörle ilgili yorum ve görüşlerini izleyicilerle paylaştı.

Automechanika Fuarı, 2023 yılında yine İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.