Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Otomotiv Endüstrisi Fuarı Automechanika Istanbul Plus 2021, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar kapsamında 652 katılımcı firma, 121 ülkeden binlerce profesyonel ziyaretçiyle bir araya gelecek.

"HEM FİZİKSELDE HEM DİJİTALDE BULUŞTURUYORUZ"

Fuarın açılış töreninde konuşan Hannover Fairs Turkey Eş Genel Müdürü Annika Klar, Covid-19'un büyük ölçüde fiziksel buluşmalar üzerine kurulu bir endüstrinin parçası olan ticaret fuarlarını dijital dünyaya uyum sağlama konusunda zorladığını ifade etti.

Yaptıkları araştırma ve analizler sonucunda sektör profesyonelleri için etkinliğin verimliliğini maksimize etmek amacıyla fuara ilk kez bir dijital iş platformu eklediklerini dile getiren Klar, "Plus adını verdiğimiz bu eklenti ile bu yıl otomotiv profesyonellerini aynı anda hem fiziksel ortamda hem de dijital platformda buluştururken sektör için daha fazla iş imkanı ve farklı bir deneyim sunuyoruz. Dijital platformumuzla artık fuar için seyahat edemeyecek profesyonelleri Automechanika Istanbul Plus'ta ağırlayabiliyoruz." dedi.

"BÖLGE İTİBARIYLA BÜYÜK FIRSATLAR BARINDIRIYOR"

Annika Klar'ın ardından konuşan Messe Frankfurt Mobilite ve Lojistik Fuarları Başkan Yardımcısı ve Automechanika Marka Müdürü Michael Johannes ise, iki yılı aşkın süredi pandemi sebebiyle tüm dünyada birçok fuarın yapılamadığına ve nihayet bugün tüm otomotiv endüstrisi profesyonellerinin buluşmasından dolayı duyduğu heyecan ve mutluluğu dile getirdi.

Johannes, 2001'den beri düzenlenen fuarın Türkiye’nin otomotiv endüstrisi ihracatındaki yükselen grafiğiyle doğru orantılı bir biçimde güçlendiğini belirterek, "Dünya çapında düzenlediğimiz 15 farklı Automechanika fuarı var. Yıl bitmeden bu fuar ile birlikte 4 Automechanika fuarı daha düzenlenecek. Söz konusu fuarların her biri bulundukları bölge itibarıyla Türk üreticiler için büyük fırsatlar barındırıyor." ifadelerini kullandı.

MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

AUTOMECHANİKA ACADEMY ÖZEL ETKİNLİK PROGRAMLARIYLA DOLU

Önceki yıllarda olduğu gibi, uzman konuşmacıların alanlarıyla ilgili güncel gelişmelere dair yorumlarını ve öngörülerini paylaşacağı bir ortam sunan Automechanika Academy, geleceğin mobilite ve lojistik teknolojileri başta olmak üzere, tüm sektör profesyonellerini yakından ilgilendiren gelişme ve trendlerden haberdar olabilecekleri interaktif oturumlar, sunumlar, söyleşiler ve sergi alanlarından oluşan özel etkinlik programlarını içeriyor.

Söz konusu platform, bu yıla özel olarak fuar alanının yanı sıra dijital platform üzerinden de otomotiv endüstrisi profesyonellerinin erişimine açık olacak.

21 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21 Kasım 2021 tarihine kadar ziyarete açık olacak fuara, resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz ziyaretçi kaydı oluşturularak giriş yapılabiliyor.