ASELSAN, Tersine Beyin Göçü (Back to Turkey) programı ile son iki yılda 50 yeteneğin Türkiye'ye dönerek deneyimlerini kurum bünyesinde ülke için kullanmalarına olanak sağladı. 

YETİŞMİŞ ÇALIŞANLARI YENİDEN KAZANDIRIYOR 

Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu program ile çeşitli nedenlerle yurt dışına yerleşmiş nitelikli insan kaynağının Türkiye'ye yeniden kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Firma tarafından 2006 yılında başlatılan program kapsamında, son iki yılda 50 çalışan Türkiye'ye temelli dönerek, kişilerin edindikleri tecrübeleri kurum bünyesinde ülke için kullanılmasına olanak tanındı.

BU KEZ 'NEXT BIG MOVE TO TÜRKİYE' DİYOR

Firma, bu kez projenin yeni ismi  "Next Big Move to Türkiye" ile çağrısını yenileyerek ve genişleterek devam ediyor.

Yenilenen içeriği ve başvuru süreciyle program, Türkiye için kritik projelerde çalışma, kendi fikirlerini hayata geçirebilme ve deneyimlerini toplumsal gelecek için kullanma gibi fırsatlar sunuyor. 

Adaylar programın internet adresi üzerinden ayrıntılı bilgiye ulaşarak başvuru yapabiliyor.

"ONLARI DİNLİYOR, BİRLİKTE BÜYÜYORUZ"

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen  ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, programla, Türkiye'den yurt dışına giden ya da yurt dışında çalışmalarını sürdüren nitelikli insan kaynağını ülkeye kazandırmanın ötesinde bir vaatlerinin olduğunun altını çizdi.

Görgün, "Bu arkadaşlarımızın ülkelerine, ailelerine geri dönmelerinin yanı sıra ülkemizi üst liglere taşıyacak kritik projelerde bizzat yer alıp edindikleri global deneyimleri buradaki takım arkadaşlarına da aktarmalarını istiyoruz. Bu arkadaşların dönüp her şeye sıfırdan başlamalarını değil, aksine ASELSAN'ı hem kültürel boyutta hem de iş disiplini boyutunda ileriye taşımalarının önünü açıyoruz. Onları dinliyor, onlarla beraber büyüyoruz." şeklinde konuştu.

"YENİ SÜRPRİZLERİMİZ YAKINDA"

Görgün, söz konusu insan kaynağıyla birlikte yeni fikirler geliştirdiklerini vurgulayarak,  "Esnek ve çevik bir çalışma ortamı sunarak okyanusta damla değil kendi denizimizde kocaman bir dalga olarak büyük değişimlerin tetikçisi olmalarını bekliyoruz." dedi.

ASELSAN'ın yaptığı işlerin ve ürettiği ürünlerin çoktan sınırları aştığını vurgulayan Görgün, kurumun artık bir dünya markası olduğunu belirterek, gelecek yıllarda çok daha büyük projeler ve gelişmelerin olacağını müjdeledi. (AA)