Elesa+Ganter bileşenleri kazara serbest bırakma veya hareket ettirme olasılığına karşı daha fazla güvenlik için, yeni GN 314 kilitlenebilir paslanmaz çelik kilitleme pimlerini geliştirdi.

Kilitleme pimleri, çeşitli bileşenleri hızlı ve güvenilir bir şekilde bağlıyor ve sabitliyor.

Pimler ilk bakışta basit görünse bile, Elesa+Ganter bu tür standart parçaların birçok şekilde geliştirilebileceğini kanıtlamaya devam ediyor.

Örneğin, yakın zamanda piyasaya sürülen GN 113.11 ve GN 113.12 varyantları, bir tarafındaki L-tutacağı sayesinde dar alanlar için idealdir. Her zamanki gibi, pimdeki iki bilyenin kilidi koldaki düğmeye bastırarak açılır. Kilitleme pimi ailesinin en yeni üyesi GN 314, bu düğmeyi ortadan kaldırıyor.

Tek parçalı tutamağı korur ve çeşitli uygulamalar için son derece değerli bir özelliğe sahip: Güvenli bir şekilde kilitlenebiliyor.

Bu işlev özellikle güvenlikle ilgili uygulamalarda önemlidir çünkü kilit, geçici veya kalıcı kurulumlarda değişiklikleri önlüyor. Arabalı sinemalardaki platformlar, stantlar, projeksiyon duvarları, hoparlör kuleleri ve hatta üretim sistemleri, bu kilitlenebilir kilitleme pimleri ile hareket etme olasılığına karşı emniyete alınabiliyor.

FARKLI BOYUTLARDA ÜRETİM YAPILABİLİYOR

GN 314 mevcut boyutların çeşitliliği sayesinde (8 ila 20 mm pim çapı ve 120 mm’ye kadar uzunluk), önceden emniyete alınması zor olan neredeyse tüm uygulamalar için uygun olup, firma tarafından müşterinin belirlediği özelliklere göre farklı boyutlarda da üretebiliyor.

Anahtarın 180 derece döndürülmesi, pimin ucundaki kamı döndüren bir mili döndürür. Bu, pimden yanal olarak bir mandalı bastırır. Anahtarın dışarı çekilmesi, mandalı yerinde sabitler ve kilitleme piminin yetkisiz olarak çıkarılmasını önler. Her pim iki anahtarla temin ediliyor.

YÜK TAŞIMA KAPASİTESİNDE YÜKSEK GÜVENLİK SUNUYOR

SC kilit tipi, tüm kilitleme pimlerinin aynı anahtarla çalıştırılmasına izin verirken, SU kilit tipi, her pim için farklı bir anahtar gerektiriyor. Bu şekilde, aynı kilit tipine sahip gruplar, farklı kilit türleri içeren daha büyük bir uygulama içinde kullanılabiliyor.

Yeni kilitleme pimi ayrıca yük taşıma kapasitesi açısından yüksek güvenlik sunuyor.

Firma, kesme kuvveti dayanımını DIN 50141 standartına göre belirledi. Test düzeneğinde pim, bir elemanı onu çevreleyen diğerine bağlıyor.

Her iki kesme düzleminde kırılmaya neden olan kuvvet daha sonra ölçülür. 10 mm çaplı bir kilitleme pimi için, kesme direnci 46 kN iken, 20 mm'lik bir pimde 227 kN'a ulaşabilir.