POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

Yurt dışı pazarlardaki büyümesini yer aldığı sektörel etkinliklerle desteklemeyi sürdüren Anadolu Isuzu, bu çerçevede otobüs üretim sektörünün önde gelen uluslararası etkinliklerinden Bus2Bus 2022 Fuarı'na katılacak.

ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜNÜN YENİ TASARIMINI İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKARACAK

Firma, Almanya'nın başkenti Berlin’de 27-28 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenecek ve dünyanın prestijli otobüs markalarının ve yan sanayii üreticilerinin buluşmasına sahne olacak fuarda, Anadolu Isuzu NovoCITI Volt ve Kendo / Interliner CNG araçlarını sergileyecek. 

Türkiye’de yüzde 70’e varan yerlilik oranı ile ürettiği midibüs ve otobüsleri dünyanın 45 ülkesine ihraç eden ve midibüs segmentinde 18 yıldır ihracat şampiyonu olan şirket, yüzde 100 elektrikli otobüsü NovoCITI Volt’un yenilenen tasarımını da ilk kez Bus2Bus fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR KATEGORİSİNDE YER ALIYOR

Yenilenen tasarımı ile ilk kez Almanya'daki fuarda sahneye çıkacak olan Isuzu NovoCITI Volt, sıfır karbon emisyon seviyesi sayesinde çevre dostu araçlar kategorisinde yer alıyor.

Emisyon kurallarının gittikçe katılaştığı dünyada, midibüs segmentinde yüzde 100 elektrikli olarak tasarlanan Isuzu NovocCITI Volt modeli iki farklı batarya kapasitesi ile satışa sunuldu.

Araç, 211 kWh’lık batarya kapasitesi ile 300 km’ye kadar menzil olanağı sağlarken, 268 kWh’lık batarya kapasitesi ile 350 km’ye kadar menzil olanağı sunuyor. AVAS (Acoustic Vehicle Alerting Systems) sayesinde yayaların güvenliği için, gürültü kirliliği yapmayan yapay bir motor sesi çıkaran Novociti Volt, bu sayede yayaların aracı farketmesini sağlayarak riskli durumları engelliyor.

Anadolu Isuzu, NovoCITI Volt’un ilk yurt dışı satışlarını 2021 yılında Fransa’ya gerçekleştirmişti.