Sac işleme makineleri sektöründe hizmet veren Amada’nın temelleri 1946 yılında Japonya’da atıldı. Avrupa pazarına 1963 yılında Fransa fabrikasının açılmasıyla girmiştir. Kurulduğundan günümüze totalde 300 bine yakın makine kurulumu yapılmıştır. Müşterinin memnuniyetini tam anlamıyla karşılayan ürünleri en ekonomik şartlarda, sürekli ve standart bir kalitede üreten Amada; 2000 yılından itibaren Türkiye’de İstanbul merkezli olarak müşterilerine direkt, dünya standartlarında, CE normlarına tamamen uygun, etkin ve gelişmiş destek faaliyetleri ile en üst düzeyde kaliteli hizmet vermektedir. 

DEĞİŞKEN IŞIN KONTROL TEKNOLOJİSİ

3kW, 6kW ve 9kW fiber lazer güç ünitelerine sahip ENSIS-AJ serisi makineler sayesinde üretim kapasitelerinizi artırttımak üzere geliştirilmiştir .6kW ve 9kW makinalarımız AMADA’nın Otomatik Kolimasyon sistemi ile rakipsiz ışın kontrolü sağlar. Amada'nın değişken ışın kontrolu sayesinde yüksek hızlı delme, kesme ve kalın malzeme çalışmalarında minimum koniklik sunar. Geleneksel laser makinalarında laser modu (laser ışınının sivriliği olarak çevirebiliriz) her zaman sabittir. Yani siz 1 mm de kesseniz 20 mm de kesseniz laser ışını aynı şartlarda ve devamlılıkta hareket eder. Amada Ensis serilerinde ise laser modu, kalınlık ve malzemeye göre değişkenlik göstermektedir. İnce malzemede farklı bir mod ile kesim yapar ve yüksek hızlara ve kaliteye ulaşır. Kalın malzeme parametreleri seçildiğinde laser modu otomatik olarak değişkenlik göstererek kalın malzeme kesimi için ideal olan özellikleri kazanır

ENSIS-AJ serisi,1 mm’den 20 mm’ye kadar tek lens ile kesim özelliği sayesinde, geniş kalınlıktaki ürün yelpazesinin, kesim ön hazırlık süresini azalır. Oluşacak potansiyel hataları ortadan kaldırır, yüksek verimlilik ve bu sayede yüksek karlılık getirir. Geniş kapasiteli Otomatik Meme Değiştirme fonksiyonu ve son teknoloji dokunmaktik AMNC 3i Numerik Kontrol ile makina program ön hazırlık zamanını minimuma iner. operatör meme değişimi ile vakit kaybetmez. Lens ve meme değişimi için harcanan süre ortadan kalkar ve zamandan tasarruf edilerek makine verimliliği %5 ile %10 arasında artış gösterir. Konveyör ile fire sac toplama otomasyonu ENSIS-AJ serilerinde standarttır. Operatörün çalışma zamanı optimum kullanmasını sağlar.  Taşıma ve aktarma konusunda insan gücünü en aza indirgeyen mekanizma sayesinde hazırlık zamanları da en aza iner.

FIBER ÜNITESI AMADA TARAFINDAN GELİŞTİRİLİYOR

Bütün laser makinalarımızda kullanılan Fiber ünitesi Amada tarafından geliştiriliyor. Bu da araştırma - geliştirme konusunda bize  kısa sürede aksiyon alma kabiliyeti kazandırıyor. Tedarikçilerden hazır teknolojiyi satın alma yapmıyor ve onların teknolojik yenilik yapmasını beklemiyoruz. Farklı tip ve modeller ile yeni ürünler sunmamızın en büyük nedeni de kendi fiber ünitemizi kendimiz geliştirmemizdir. Amada fiber kablo ve osilator verimliği üst düzeydedir. Güç iletimi sırasında kaynaklı kablo ve birleştime olmadığından çok az enerji kaybı olur.

Yeni geliştirilen fiber laser makinalarında hızlı pierce açma özelliği dikkat çekiyor. 9 kW makinamız 25 mm dkpye 1 sn’de giriş deliği açabiliyor. Bu inanılmaz derecede hızlı bir süredir. Üst düzey kesim hassasiyeti yakalamak Amada’nın 70 yıllık tecrübesi ile mümkündür. En iyi kalite ve ölçüsel hassasiyette kesim ve parça üretebilmek için yüksek performanslı makine kullanmak gerekir. Kalın malzemelerde soğutma suyu ile kesim imkanı bulunmaktadır. Sıvı tahriki ile yüzey temizlenir ve soğutulur. Kesim ağzı açmadan önce orta kalınlıktaki malzemelerde yüzeye yağ püskürterek, ürün kalitesi artırır ve kararlı bir üretim sağlar. İşte bütün bu özellikler Amada’nın kendi fiber ünitesini kendisinin geliştirmesi ile kısa sürede sağlanan yeniliklerdendir.

En son teknolojiye sahip birleşik hareket sağlayan yüksek torklu motorlar ve helisel sürücüler sayesinde yüksek hız ve kesintisiz ivmelenme sağlanır. Amada eksenlerde daha hızlı ve hassas olması için kremiyer sistem kullanır. Trigerli sistemi tercih etmez. Delme ve plazma algılama özelliği ile önce pierce deliklerinin kontrolu sağlanır. Daha sonrasında plazma algılama sayesinde kesim sırasında oluşan problemlere karşı makina önlem alır.

KESİM MALİYETİ VE SAATLİK KESİM MALİYETİ

Üretim tesisinizde çalışacak olan makinenin gereksinim duyacağı kurulu güçlerin büyüklüğüne dikkat etmeniz gerekir. Amada kurulu güçlerde de avantajlıdır ve saatlik bazda size düşük maliyet sunar. Parça maliyeti hesaplarken kesim gazlarının tüketimi de çok önemlidir. Özellikle azot gazı oksijene göre daha pahalı olduğundan, paslanmaz kesimi sırasında bu hesaplara çok dikkat edilmelidir. Amada, nozzle gap yani kafanın saca yaklaşma mesafesini minimumda tutabilecek teknoloji kullanıyor. Bu nedenle kesim sırasında fazla gaz harcamadan hassas ve pürüzsüz kesimlere ulaşabilir. Kesme kafası saca ne kadar yaklaşırsa o kadar az gaz harcanır. O nedenle saat başı gaz tüketim maliyetleri çok düşüktür. Nozzle gap mesafesini az tutup, bu kadar kısa mesafede kesim yapmak eşsiz bir teknoloji gerektirir. Bunu da Japon teknolojisiyle Amada yapabilir.