Bu yıl 3-5 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi İFM'de düzenlenen 7. ALUEXPO Fuarı’na katılım sağlayan Assan Alüminyum, fuar kapsamında sürdürülebilirlik odaklı yatırım ve faaliyetlerine dikkat çekti.

YENİ YATIRIMLARLA ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRACAK

Assan Alüminyum, dünyanın dört bir yanından alüminyum sektör temsilcilerini buluşturan, yerli ve yabancı 350 firmanın katıldığı fuarda, 396 metrekarelik standında sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Alüminyumun yüzde 100 geri dönüştürülebilir özelliğiyle sürdürülebilirlik alanına sağladığı katkıya da dikkat çeken firma, fuarda sürdürülebilir faaliyetlerini odağına aldı.

Son iki yılda 60 milyon dolar civarında yatırıma imza atan şirket, 2024 yılına kadar yeni yatırımlarla yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yaparak üretim kapasitesini 360 bin tonun üzerine çıkarmayı planlıyor.

Firmanın karbon ayak izini azaltma hedefine de önemli katkı sağlayacak yatırımlar ile farklı pazar segmentlerine üretim yaparak, esneklik marka değeri ile etkin risk yönetimini öne çıkaracak.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

"ANA DEĞERLERİMİZ İLE FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ"

Fuar katılımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, ALUEXPO'nun uluslararası iş birliği potansiyelini artırması, alüminyumun doğru tanıtılması adına fırsat yaratılması açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Fuarı, "global pazar için en önemli platformlardan biri, alüminyum üretici ve tedarikçileri için önemli bir buluşma noktası" olarak nitelendiren Güngör, alüminyumun bilhassa sürdürülebilirliğe önemli katkılarda bulunan özellikleriyle dünya çapında çok sayıda sektörde tercih sebebi olan ham madde olarak kullanılan bir malzeme olduğunu söyledi.

Fuarı müşterileriyle iş birliklerini görüşüp iş birliklerini geliştirdikleri önemli bir platform olarak gördüklerini kaydeden Güngör, "Ana değerlerimiz güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirliğe, ek olarak sürdürülebilirlik odaklı yeni yatırımlara dair önemli mesajlar vererek farkındalık oluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

"İŞ PLANLARIMIZIN ODAĞINDA YER ALIYOR"

Şirket olarak iş süreçlerini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir biçimde "geleceği tüketmeden üretiyoruz" felsefesi ile planladıklarının altını çizen Güngör, firmalarının sürdürülebilirlik taahhüdünün, küresel sürdürülebilirlik hedeflerini bir yükümlülük olarak değil, kurumsal ilkeleri olarak benimsenmesi olduğunu belirtti.

Güngör, bu sebeple ana değerlerinin esneklik, yenilikçilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik olduğunu ve sürdürülebilirliğin iş planlarının odağında yer aldığını vurguladı.

"TÜRKİYE'DE ALAN İLK VE TEK ALÜMİNYUM ŞİRKETİYİZ"

Manavgat’ta yenilenebilir enerji üretim tesislerinin olduğunu bildiren Güngör, söz konusu tesisleri ile Tuzla ve Dilovası’ndaki fabrikalarının yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretimi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Temiz enerji üretimiyle kapsam 2 emisyonlarının tamamının dengelenmesine imkan veren, uluslararası tanınmışlığı bulunan International Renewable Energy Certificate (I-REC) belgelerini de aldıkları bilgisini veren Güngör, "Ayrıca Dilovası tesisine entegre, geri dönüşümü sonsuz kez ve yüzde 100 oranda mümkün olan alüminyumun geri kazanılabileceği bir geri dönüşüm tesisimiz de mevcut. Yatırımlarımız da sürdürülebilirlik ilkemiz etrafında planlanıyor ve planlanan takvim doğrultusunda hayata geçiriliyor." dedi.

Güngör, sürdürülebilirlik kapsamında yürüttükleri faaliyetlerinin önemli bir çıktısını da "Global alüminyum sektörünce kabul edilen ve tüm değer zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen önemli bir inisiyatif olan Aluminium Stewardship Initiative (ASI) tarafından Dilovası ve Tuzla üretim tesislerimizin yanı sıra geri dönüşüm tesisimizin sürdürülebilirliğini tescil edici nitelikteki 'Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası'nı almaya hak kazandık" olarak açıkladı ve söz konusu sertifikayı Türkiye'de alan ilk ve tek alüminyum firması olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. (AA)