Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Fluid Power Standartları (ISO TC 131) konusunda 2004 yılından bu yana birlikte çalışan AKDER, son yıllarda kurulan Ayna Komite üzerinden de ülke görüşü oluşturulmasında etkin bir rol oynuyor. 

TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in de katıldığı tören sırasında hazırlanan ödül, toplantıya katılan AKDER Genel Sekreteri Abdullah Parlar’a takdim edildi. 

"TSE NEZDİNDE TAKDİR GÖRDÜK"

AKDER Genel Sekreteri Abdullah Parlar ödül ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Biraz geçmişe doğru gidersek AKDER 2004 yılından itibaren teknik standartlar konusunda ciddi çalışmalar yapmıştı. TSE ile görüşülerek ISO Standartları’nın, TS Standardı haline getirilmesi için sektör içinden 30 kişi resmi TSE Raportörü olmuş ve 100 adet, 2 bin sayfa civarındaki ISO Standartları tercüme edilmiş ve TSE’ye teslim edilmişti. Ancak üzülerek ifade etmek zorundayız ki bu standartların az bir kısmı ancak TS Standardı haline getirilebilmiş kalanı üzerinde maalesef TSE ile koordinasyon sağlanamaması nedeniyle çalışılamamıştı. 2008 yılından itibaren ise yeni hazırlanan veya revizyon yapılan ISO standartları için ülke görüşü oluşturulmasına katkı vermek üzere bir Ayna Komite oluşturuldu ve sektörümüzle ilgili ISO TC 131 grubu standartlara görüş vermek üzere halen de görevini sürdürmektedir. Bu çalışmalar TSE nezdinde takdir görmüş olacak ki derneğimize ödül verilmiştir.”