Helikopterlerini Türkiye’deki kullanıcıları ile buluşturmak için SBAIR’i seçen Airbus’ın medya lansman toplantısında, güvenlik ve teknolojik yenilikler anlatıldı. Airbus Doğu Avrupa ve CIS Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mickaël Peru, yaptığı açılış konuşmasında Airbus’ın dünyadaki yerini, ürünlerini ve güvenlik yaklaşımından bahsetti. 

TÜRKİYE’DE ENDÜSTRİSİNİN GELİŞMESİYLE İŞ HAVACILIĞI DA GELİŞİYOR

SBAIR Kurucu Ortağı Mehmet Yüksel Hocaoğlu ise Türkiye’deki iş havacılığı ve planlamalar ve Airbus helikopterlerinin teknolojisi ile ilgili bilgiler verdi. “Uçuş emniyeti bir numaralı önceliğimiz” diyen Hocaoğlu “Hava ulaşımı, diğer ulaşım yöntemlerine göre önemini her geçen yıl daha da artırıyor. Özellikle iş havacılığının gelişmesi Türkiye’nin endüstrisinin gelişmesine, üretimin artmasına yardımcı oluyor. SBAIR olarak Türkiye’de helikopter operasyonlarını çeşitlendirmeyi, güvenlik algısını geliştirmeyi, helitaxi, aerial work operasyonlarını da beraberinde yürüterek, sektörü büyütmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

Uçuş emniyeti, helikopterlerin uçuşa müsaitliği, maliyet kontrolü ve beklenmedik sorunlara müdahale konusunda çözümler hazırladıklarını ifade eden Hocaoğlu “HCare de bu çözümlerimizden biridir ve online platformda destek sağlamaktadır. Bodrum’da kurduğumuz 800 metrekarelik hangarımızda helikopterlerimizin bakımları yapılıyor. Ayrıca önümüzdeki süreçte gerek sektör çalışanları, gerekse kullanıcıların eğitimi konusuna eğileceğiz.” dedi. Emniyetli uçuş, uygun helikopter seçimi ve satın alım sonrası sürekli müşteri desteği ile öne çıkacak SBAIR, Airbus kullanıcılarına; yerinde bakım, teknik ve gereğinde operasyonel destek de verecek. Airbus helikopterlerinin Türkiye distribütörü olan SBAIR, havacılıktaki tecrübesini bu sektörün lideri Airbus ile birleştirerek, Türkiye’de sivil helikopter pazarına yön verecek.