Pandemiye rağmen ihracat çalışmalarına hızla devam eden Türkiye’nin tek milli kara sistemleri üreticisi Otokar'ın bir Afrika ülkesinden yaklaşık 110 milyon dolarlık yeni Arma 8x8 ve Cobra II taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldığı bildirildi. 

Afrika'dan alınan ilk Arma 8x8 siparişi olma özelliği taşıyan zırhlı araç siparişi teslimatının ise, 2021 yılında başlayacağı ve 2022 yılının sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

YEDEK PARÇA VE EĞİTİM HİZMETLERİ SUNACAK

Otokar tarafından tasarlanıp üretilen araçlar müteffik ülkelerde tercih sebebi olmaya devam ediyor. 

Firma söz konusu sipariş kapsamında, zırhlı araçların yanı sıra yedek parça ve eğitim hizmetlerine de sunacak.

"YENİ SİPARİŞ İÇİN REFERANS OLDU"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, şu ifadeleri kullandı: 

"Fikri mülkiyet haklarının tamamı Otokar’a ait olan zırhlı araçlarımız uluslararası arenada tercih ediliyor, Türkiye’nin savunma alanındaki gücünü ve Türk mühendislerin ve işçilerinin emeğini yurt dışına taşıyor. Bu siparişle birlikte Arma 8x8 aracımız ilk kez Afrika yolcusu olacak, Afrika kıtasında görev alacak. Bu yeni siparişin, daha önce ihracat yaptığımız bir ülkeden gelmiş olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Kullanıcımızın envanterinde yer verdiği ve memnun kaldığı araçlarımız, yeni siparişi için referans oldu. 4x4 ve 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç ihtiyaçlarını karşılamak için Otokar’ı tercih ettiler."

Otokar zırhlı araçları bugün 35’ten fazla ülkede 50’nin üzerinde kullanıcı envanterinde hizmet veriyor. Kendi sınıflarında dünyanın sayılı araçları arasında kabul edilen Otokar zırhlı araçları hareket kabiliyeti, koruma seviyesi ve beka kabiliyeti ile dikkati çekiyor. (AA)