Adıyaman Belediyesi, yeni araç alımında tercihini, çarpışma önleyici fren asistanı ve dönüş yardımcısı gibi güvenlik donanımlarıyla ilkleri sunan Mercedes-Benz Conecto Solo’dan yana kullandı.

TESLİMAT TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adıyaman Belediyesi toplu ulaşım hatlarında kullanmak üzere 5 adet 2021 model Mercedes-Benz Conecto Solo aracı belediye binasında gerçekleştirilen teslimat töreni ile filosuna dahil etti. Şehirde yaşayan halka hizmet sunacak araç, şehir içi otobüs sektöründe Türkiye’de ilk defa sunulan güvenlik donanımlarıyla öne çıkıyor.

Törende Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, otobüsleri Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Metin Doğan’a teslim etti. 

"MALİYETİ VE KALİTESİYLE UZUN YILLAR HİZMET EDECEK"

Törende bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl açtığı yeni otobüs alım ihalesini kazanarak büyük bir ivme kazandıkları şehir içi otobüs satışlarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen aracın ileri güvenlik teknolojileri sayesinde Adıyamanlıların, trafikte güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edeceklerini, geniş yolcu kapasitesi sayesinde de halkın sosyal mesafesini koruyarak gönül rahatlığıyla ulaşımlarını sağlayacaklarını dile getiren Çavuş, yeni otobüslerde Covid-19'a karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı aktif filtre yazılımı ve aktif filtreler de kullanılarak hijyen seviyesinin artırıldığını kaydetti.

Çavuş, düşük yakıt tüketiminin sağladığı uygun işletim maliyetleri ve yüksek ürün kalitesiyle otobüslerinin uzun yıllar boyunca hizmet edeceğine inandıklarını ifade ederek teşekkürlerini iletti.

"YOLCULARI VE İŞLETMECİLERİ DÜŞÜNÜYOR"

Çavuş'un ardından törende konuşan Adıyaman Belediyesi Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise, otobüs tercihlerinde güvenlik, dayanıklılık, konfor ve işletim maliyetlerine dikkat ettiklerini, Mercedes-Benz markasının Türkiye’de sadece Conecto araçlarda standart olarak sunduğu yeni güvenlik donanımlarıyla yolcuları ve işletmecileri düşündüğünü hem çevre dostu olması hem de yakıt ekonomisi dolayısıyla aracı tercih ettiklerini söyledi.

Dr. Kılınç, "Toplu taşımadaki sorunları en aza indirmek ve yoğun hatlarda sefer sayılarını arttırmak adına araç filomuza ilk kez Mercedes-Benz markalı otobüsler katarak toplamda 47 otobüs ile halkımızın ulaşım ihtiyacını karşılayacağız. Bu teslimatın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm Mercedes-Benz Türk yetkililerine teşekkürlerimi sunarken; yeni otobüslerimizin Adıyamanlılara hayırlı olmasını, bu otobüslerle güzel ve sağlıklı günlerde seyahat etmelerini diliyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

EURO 6 MOTORU İLE EKONOMİK VE ÇEVRECİ

Adıyaman halkına hizmet verecek olan araç, tam alçak tabanlı yapısıyla geniş bir iç mekana sahipken; ekonomik ve çevreci E6 motoruyla benzersiz yakıt ekonomisi sağlayan reküperasyon (geri kazanım) modülünü de barındırıyor.

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

Sadece yeni Conecto otobüslerinde bulunan bu modül sayesinde otobüsün gazsız sürüş ve frenleme sırasında depoladığı enerji, ilave yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor.

Yangın ikaz ve söndürme sistemi, engelli rampası, otomatik klima sistemi gibi pek çok aksesuarla donatılan Conecto Solo, yüksek güvenlik ve konfor standartlarını bir üst basamağa taşıyor.