ABB, metal endüstrisi için, esnekliği ve makina kullanımını en üst seviyeye çıkarırken, öngörülemeyen üretim durmalarından kaynaklanan verimlilik kaybını minimize etmeyi hedefleyen yeni bir modüler makina besleme uygulama hücreleri ailesini pazara sundu.

Altı farklı versiyona sahip FlexLoader™ M ailesi, çeşitli yükleme ve boşaltma olanakları sunarken, işlenen iş parçalarının boyutuna, şekline ve miktarına bağlı şekilde, değişen miktarlarda çok sayıda farklı ürün üreten dökümhaneler ve basınçlı döküm işlemleri gibi uygulamalar için söz konusu çözümü ideal bir şekle getiriyor.

"VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR, ESNEKLİK SAĞLIYOR"

Yeni ürün ailesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ABB Robotik Genel Endüstri İş kolu Genel Müdürü Andrea Cassoni, "Müşteriler artık daha fazla çeşit ve daha kısa teslimat süreleri talep ettiğinden, metal üreticilerinin hızlı cevap verebilen ve fazla çeşit, düşük hacimli ile parti boyutunda tek üretim elde etme esnekliği sunan bir üretim sürecine sahip olmaları gerekmektedir. FlexLoader M, çok çeşitli üretim taleplerinin üstesinden gelmek için gerekli olan esnekliği sunan tek bir birleşik takım tezgahı besleme platformu sağlayarak bu hareketi hızlandırıyor ve hemde alışılmış olarak üretim değişiklikleri ile ilişkili zaman, maliyet ve duruşları da ortadan kaldırarak verimliliği artırıyor." ifadelerini kullandı.

İLK OLARAK KONVEYÖR VE TEPSİ SUNULUYOR

Öncelikle konveyör ve tepsi çeşitleri pazara sunulurken, önümüzdeki dönemde farklı varyantların da pazara sunulacağı bildirildi.

FlexLoader M Konveyör, karmaşık şekillere sahip iş parçalarının kolay yüklenmesini sağlamak amacıyla basit ama kuvvetli bir görüntü işleme sistemi kullanır ve bu çözüm çeşitli iş parçalarını işleme esnekliği sağlar. Tek hücreli FlexLoader M Tray ise, kolay makina besleme sunan bir çekmece çözümüdür. Neredeyse her yere yerleştirilmesine izin veren minimum ayak izi ile küp, silindir, plaka ve boru gibi değişken şekillere sahip çeşitli iş parçalarını taşımak için uygundur.

Standartlaştırılmış değiştirilebilir modüllere sahip FlexLoader™ M, torna tezgahları, frezeler, CNC ve işleme merkezleri dahil olmak üzere çok çeşitli makina besleme uygulamaları için esnek ve genişletilebilir bir çözüm sunuyor. Aynı makinanın, ihtiyaçlar değiştikçe besleme modüllerini içeri ve dışarı değiş tokuş edebilme becerisi, kilit bir avantaj olarak dikkati çekiyor. FlexLoader M'nin modüler olması, kurulum ve devreye alma için ortalama bir ila iki gün gerekli olduğundan yükseltme ve ölçek büyütmeyi kolaylaştırıyor.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

İŞÇİLİK MAKİYETLERİNİ YÜZDE 90'A KADAR AZALTIYOR

FlexLoader M, üreticilerin daha az zamanda daha fazla iş parçası üreten kolay bir otomatik çözüm talebini karşılıyor.

FlexLoader M robot hücreleri oldukça kullanıcı dostudur ve özel robotik uzmanlığı olmadan bile programlanabilmesi hızlıdır. Akıllı bir sihirbaz yeni iş parçalarının programlanmasını sağlıyor. Görsel programlama uzmanlığı gerektirmeden beş dakikadan daha kısa bir sürede programlanmış parçalar arasında geçiş bir dakikadan daha kısa bir süre içinde mümkün olup, "Tek Parti Boyutu" üretimini gerçeğe dönüştürüyor. Programlama yazılımının basitliği, yarım günden daha kısa bir süre içinde tamamlanacak tam operatör eğitiminin mümkün olduğu manasına geliyor ve bu sayede hücrenin devreye alınması için gerekli olan sürenin daha da kısalmasına olanak tanıyor.

FlexLoader M, tek bir operatörün aynı anda 10 hücreyi idare edebilmesiyle, makina besleme süreçleri için işçilik maliyetlerini yüzde 90'a kadar azaltabiliyor. Otomatikleştirilmiş bu system sayesinde, manuel olarak çalıştırılan makinalarda yüzde 40-60'a kıyasla, yüzde 97'nin üstünde makina kullanımı sağlıyor.

EK EKİPMAN VE İŞLEVLERLE DONATILABİLİYOR

Tüm varyantlar, iş parçasının konumunu tanımlayan ve robota, takım tezgahlarına ve hava temizleme istasyonları, parça işaretleme, çapak alma ve ölçüm sistemleri gibi diğer hücre ekipmanlarına komutlar veren uygulamaya bağlı şekilde kamera ya da 3D sensor içeren bir görüntü işleme sistemi sayesinde donatılabiliyor.

FlexLoader M ayrıca, operatörlerin robot sistemlerini izlemesine, sorun gidermesine ve optimize etmesine imkan veren uzaktan izleme dahil olmak üzere veri tabanlı optimizasyon özelliklerini içerirken, görüntü yazılımı durum izleme, filo yönetimi, performans ve sipariş yönetimi gibi ek işlevler de sağlıyor.

Böylece FlexLoader M, ABB'nin güvenilir ve öngörülebilir çıktı sağlama konusunda öne çıkan mevcut FlexLoader hücre ailesinin yerini almış olacak. Daha yüksek takım tezgahı kullanımı ve insansız çalışma yolu ile ışıksız üretim fırsatı gibi avantajlar sunan FlexLoader hücreleri, kullanıcılara sürdürülebilir bir rekabet avantajı sağlarken çok daha hızlı bir yatırım getirisi sağlayabilme yeteneklerini ispatladı.