ABB E-Mobilite, İtalya'da hayata geçirdiği yeni yatırımını duyurdu. Bugüne kadarki en büyük DC hızlı şarj cihazı üretim tesisi olan Toskana'daki Valdarno E-mobilite Mükemmeliyet Merkezi'nin açılışıyla birlikte elektrikli araç şarj çözümlerinde dünyadaki konumunu güçlendirmiş oldu.

30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI, ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIRILDI

ABB DC şarj çözümleri, bütün ulaşım sektörlerinin elektrifikasyonuna destek olacak ve ABB E-mobilite’nin elektrikli araçlara yönelik akıllı, güvenilir şarj çözümleriyle sıfır emisyonlu bir gelecek inşa etme taahhüdüne örnek gösterilecek bu tesiste üretilecek.

Yeni tesise gerçekleştirilen 30 milyon dolarlık yatırım ile üretim kapasitesi iki kattan fazla artırıldı. Tesiste, yılda 10 binin üzerinde DC şarj cihazının üretimi gerçekleşecek. 

"YATIRIMIMIZ, GELECEĞE HAZIR E-MOBİLİTE ÇÖZÜMLERİ SUNUYOR"

Yeni yatırım ile ilgili görüşlerini paylaşan ABB E-mobilite CEO’su Frank Mühlon, Valdarno fabrikası açılışının firmalarının sıfır emisyonlu bir gelecek inşa etme taahhüdünü ortaya koyduğunu vurguladı.

Mühlon, "Söz konusu yatırım, yükselen üretim kapasitesinin yanı sıra inovatif Ar-Ge faaliyetlerimizin genişletilmesine yardımcı oluyor. Böylece EV şarj çözümlerinde dünya lideri olarak itibarımızı pekiştirmeye devam edebilmemizi sağlıyor ve hem bugünün hem de yarının araçları için geleceğe hazır e-mobilite çözümleri sunuyor." şeklinde konuştu.

STOK KONTROLÜ, TAM İZLENEBİLİRLİK, VERİMLİ OPERASYONLAR

Güncel teknolojiye sahip tesis, yedi üretim hattı sayesinde her 20 dakikada bir DC hızlı şarj ünitesi üreterek sektör için yeni bir ölçüt ortaya koyuyor. 

15 adet test tesisi günde 400’ü aşkın şarj seansını simüle edebilirken, entegre otomasyon çözümleri, üretim bölümünü inovatif otomatik depoya bağlamak suretiyle AGV’ler ve taşıma araçları ile desteklenen optimize edilmiş stok kontrolüne, tam izlenebilirliğe ve verimli operasyonlara imkan sağlıyor.

AR-GE VE İNOVASYON FAALİYETLERİNE DESTEK OLACAK

Üretim tesisinin ayrıca, firmanın sürekli inovasyon arayışına da destek olması bekleniyor. Geçen yıl gelirlerin yüzde 14'ü Ar-Ge'ye ayrılırken, yeni tesisin geliştirme ve prototiplendirmeye ayrılan 3 bin 200 metrekarelik bir alana ev sahipliği yapacaği bildirildi.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

Fabrika bünyesindeki 500’ün üzerindeki çalışanın yaklaşık 70’i, Ar-Ge faaliyetlerinin üretimle tamamen entegre hale getirilmesi amacıyla inovatif çözümlerin, yeni yazılımların ve ürün yaşam döngüsü yönetimi araçlarının uygulamaya geçirilmesi ile özel olarak ilgilenecek. ABB E-Mobilite, dünya çapında 350’yi aşkın Ar-Ge uzmanı istihdam ediyor ve benzer şekilde firmanın 350’den fazla onaylanmış patentten oluşan bir portföyü bulunuyor.

YÜZDE 60 ENERJİ TASARRUFU SAĞLANDI

Tesis aynı zamanda çevre dostu binaların tasarımı, inşası ve işletilmesi bakımından dünya çapında tanınan bağımsız bir standart olan altın seviye LEED sertifikasını da almayı hedefliyor.

Yağmur suları sulamada kullanılmak üzere toplanıyor, üretim atıklarının yüzde 100’ü geri dönüştürülüyor ve enerji ihtiyacının tamamı sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan karşılanıyor; buna 720 MWh elektrik sağlayan ve yılda 338 ton CO2’i önleyen bir fotovoltaik sistem de dahil.

Termik düzenleme, aydınlatma ve klima santralleri de dahil olmak üzere tesis genelinde 9 binden fazla cihazı takip edip verimli bir şekilde yöneten bir platform olan ABB Ability Enerji ve Varlık Yönetimi sayesinde tesisin elektrik dağıtımı da optimize edildi ve bu sayede potansiyel olarak geleneksel çözümlere göre yüzde 60 enerji tasarrufu elde edilmiş oldu.

ÇEVRECİ VE HIZLI GEÇİŞE İMKAN VERECEK

ABB, 2030 sürdürülebilirlik stratejisi aracılığıyla müşterilerinin CO2 emisyonlarını azaltmalarına destek olarak ve aynı zamanda kendi faaliyetlerinde karbon nötrlüğüne ulaşarak düşük karbonlu bir toplum yaratma taahhüdünde bulunmuştu.

Ulaşım toplam sera gazı emisyonlarının yüzde 29’una tekabül ederken, Valdarno’da akıllı, güvenilir şarj çözümlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi, otomobillerden otobüslere, ağır araçlara kadar her alanda daha verimli elektrikli araçlara yönelik daha çevreci ve hızlı bir geçişe olanak sağlayacak.