IFS, 2018’i rekor seviyede büyümeyle kapattı. IFS yetkililerinin açıkladığı tabloya göre firma globalde geçen yıla oranla yüzde 23 büyüdü. Lisans gelirleri yüzde 22 yükselen firma aynı zamanda yüzde 13 gelir artışı yaşamış oldu. Şirket ayrıca danışmanlık hizmetlerinde de yüzde 10 büyüme yaşadı. 

"2019’DA YENİ HEDEFLERİMİZ VAR”

Söz konusu finansal sonuçlarla ilgili IFS CEO’su Darren Roos ERP alanındaki büyük ve ortak ölçekteki rakiplerini geride bıraktıklarını söyledi. Açıklamasında özellikle IFS Havacılık ve Savunma, IFS Field Service Management ve IFS Applications çözümlerinin önemli derecede büyüme sağladığını vurgulayan Roos; müşterilerine daima fazlasını sunduklarını belirtti. 2019’da yepyeni hedef ve vizyonla çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan IFS CEO'su Darren Roos “2018'de elde ettiğimiz ivmeden yararlanarak, 2019 yılına yepyeni hedeflerle ve müşterilerimizin rehberlik ettiği bir gelecek vizyonuyla girdik." dedi.

IFS CFO'su Milena Roveda ise açıklamasında bu başarılarının ardında müşteri odaklı çözüm sunma ve inovasyon vizyonlarının olduğunu söyledi. Roveda özellikle rekabette bu özellikleriyle farklılaştıklarını anlattı.

ÇARPICI BİR ARTIŞ YAŞANDI

2018 senesi için hedefledikleri yüzde 7 büyümeye rağmen yüzde 23 büyüyen IFS, Bulut ve SaaS (Servis olarak Yazılım) gelirlerinde de yüzde 300 gibi çarpıcı bir artış elde etti. Global büyümeyi kolaylaştırmak ve müşteri memnuniyeti sağlamak için kapsamlı dönüşüm projelerine imza atan firma, bu sayede büyüme grafiğini artırırken aynı zamanda servis ve destek alanlarında da büyüme süreci yaşadı. Firma ayrıca Darren Roos'un 2018 yılı başlarında IFS CEO'su olarak atanmasıyla beraber şirketin global lider kadrosunu tamamlamak üzere SAP, Oracle, Software AG ve Hewlett Packard gibi ünlü teknoloji markalarından yöneticiler transfer etti.

Özetle IFS 2018 yılında, dünyanın her yerindeki büyüme odaklı işletmelere akılcı kurumsal çözümler sunmaya devam ederken kendisi de büyümeye hazır ve istekli bir şirket olarak konumlandı.