Form Grup, Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle artan talep üzerine sağlık sektörü çalışanları için yüz koruyucu siperli maske üretimine destek veren firmalar arasında yerini aldı.

TOSB İnovasyon Merkezi 3D Katmanlı Üretim Müşteri Deneyim Merkezi’nde sağlık sektörü çalışanları için başlatılan “3 Boyutlu Destek Hareketi” kapsamında kolları sıvayan firma, 3D yazıcılarıyla ürettiği siperli maskeleri sağlık kurumlarına bağışlıyor.

Konuya ilişkin firmadan yapılan açıklamada, “TOSB İnovasyon Merkezi 3D Katmanlı Üretim Müşteri Deneyim Merkezi’nde sağlık sektörü çalışanları için ‘3 Boyutlu Destek Hareketi’ kapsamında 3D yazıcılarımızla üretip sağlık kurumlarına bağışladığımız maskeler için bizimle ortak çalışan tüm çalışma arkadaşlarımıza biz de teşekkür ederiz. 25 yılı aşkın süredir olduğu gibi bu zor günlerde de sanayicimizin, yatırımcımızın, devletimizin ve bilimin yanında olmaya devam edeceğiz.” denildi.

VİRÜSÜN BULAŞMASINI ÖNLÜYOR

Endüstriden firmaların yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra bireyler virüs tehlikesine karşı sağlık çalışanlarının korunması amacıyla taşın altına elini sokarak medikal ekipman üretimine hız vererek 3D yazıcılarla koruyucu siperli maske üretimi yapıyor.

Sağlık çalışanlarını özellikle enfekte hastalarla temasta oldukları zaman hastanın hapşırması ya da nefesiyle bulaşmasını önlemek için siper amaçlı üretilen maskeler, ücretsiz olarak hastanelere ulaştırılıyor.