MAKTEK 1'inci Altın Pergel Ulusal CNC Takım Tezgahı Tasarım Yarışması'nda başvurular tamamlandı. Tezmaksan Eğitim Üssü Derneği ve Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ortak bir çalışma yaparak, bu yarışmayı organize etti. 19 farklı şehirden toplam 36 meslek lisesi başvuruda bulunduğu yarışmaya, ilk kez gerçekleşmesine rağmen katılım yoğun oldu. Yarışmanın ilk aşamasında 10 okul dereceye girerek finale kalma başarısı gösterdi.  TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu yarışmanın sektör adına faydalı olacağını düşündüğünü belirterek, tüm okullara başarı dileklerini iletti.

10 OKUL FİNALE KALDI

Projeleri başarılı bulunup finale kalan 10 okul, İstanbul'dan İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara'dan Özel Ankara Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çayırhan Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Niğde'den Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mersin'den Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa'dan Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun'dan Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir'den Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kocaeli'den Özel Enka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

ÖDÜLLER MAKTEK AVRASYA’DA 

Yarışma sonuçlarının kamuoyuna duyurulmasının ardından, söz konusu okullara Lenovo iş istasyonu ve SolidWorks yazılımlarının kurulumu yapılarak eğitimlere start verildi. Bu eğitimler, 10 Eylül 2018 son başvuru tarihine kadar aralıklarla devam edecek. Bu süreçte, her bir okula birer danışman atanarak, öğrencilerin eğitimine katkı sağlanmış olacak. İlk üç okulun belirlenmesinin ardından, kazananlara ödülleri, 2 Ekim 2018’de gerçekleşecek olan MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı’nın açılış töreninde takdim edilecek.