Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci gününde İnşaat / Yapı Malzemeleri / Çimento / Seramik / Kimya / Boya / Kozmetik / Cam sektörlerinde robotlu çözümler panelinde konuşan Hamle Mühendislik Proje Mühendisi İlker Ayaz, yerli robot firması olarak bir ilki başardıklarını kaydetti. 

Ayaz, “Geçen yılki Zirve’de Atak robotumuzu tanıtmıştık. Bu yıl Delta tipi robotumuzu tanıtıyoruz. Gelecek yıl Scara, ondan sonraki yıl da Palletizer robotlarımızı sunmak istiyoruz. Böylelikle yerli endüstriyel robot üreten firma olarak bir ilki başarmış olacağız.” dedi.

Seramik sektöründe İdevit firmasına endüstriyel robotlar ile sırlama ve taşlama proseslerinde çözümler sunduklarını kaydeden Ayaz, “Sırlama için robotik otomasyon geliştirdik ve firelerde yüzde 15-20 civarında bir düşüş sağladık. Taşlamada ise kaç milim taşlanması gerektiğini robota gösterdik ve yüzde 30’a yakın verim elde ettik. Bu sayede aynı kalite ve standartlarda ürün elde ettiler. Böylece hem insan hem de ürün kalitesi için zor olan bir prosesi kolaylaştırmış olduk.”